Fem tenåringer døde av uforklarlige årsaker

16/03/2023 07:55

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Først var det en, så var det to, så tre, fire og fem.

Alle var unge mennesker som i nyere tid plutselig har dødd under uforklarlige omstendigheter.

– Dette er svært alvorlig, sier Sophia Jiglind, talsperson for distriktspolitiet i Bergslagen i Sverige.

Etter hvert som dødsfallene har dukket opp – i provinsen Värmland, i Sverige – har politiet advart unge mennesker i området.

Til ingen effekt.

De to siste dødsfallene har skjedd bare de to siste helgene, begge i byen Torsby.

Politiet sa denne uken at de «ikke kan utelukke at dødsfallene er narkotikarelaterte».

– Vi vet ikke sikkert hva som ligger bak. Men vi tror de har tatt et narkotikabasert rusmiddel, eventuelt i kombinasjon med alkohol, sier Sophia Jiglind i Bergslagen-politiet.

Samtidig gjorde politiet i Torsby denne uken oppmerksom på et lignende tidligere dødsfall der en 14 år gammel jente tok smertestillende Tramadol sammen med alkohol.

– Vi vet ikke om de som nå er døde har tatt Tramadol, men uansett er det all grunn til å advare om det, sier politisjef Morgan Olsson i Torsby.

– Det er mulig at unge mennesker tenker at forberedelser som er eller ser ut til å være fabrikk produserte, er OK og ikke så farlige. Og derfor undervurderer de farene. Å ta et narkotisk stoff, spesielt etter å ha drukket alkohol, er veldig livstruende.

Det er ingen pågripelser i saken, og politiet avventer nå rettsmedisinske undersøkelser for å få vite mer om hva som kan ha tatt livet av ungdommene.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.