Fengslet: Solgte marihuana til 13-åringer

07/06/2023 19:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat/Emma Sletta
Foto: Privat/Emma Sletta
To unge jenter, på bare 13 år, var en kort stund i besittelse av en liten mengde cannabis før de ble stoppet av politiet.

Hendelsen utspant seg mandag, og her hadde de svært unge kjøperne nettopp gått forbi en av bodene i Pusher Street, i den kjente bydelen Christiana, i den danske hovedstaten København, der tre selgere tilsynelatende ikke hadde noe problem med det svært unge kundeklientellet.

Det skriver Københavns-politi i et innlegg på Twitter, der de også opplyser at de har pågrepet de tre selgerne, og to av dem, en 32 år gammel mann og en 20 år gammel mann, ble i dag fremstilt for innledende avhør i København byrett.

Det er ikke første gang 20-åringen har blitt kjent med politiet og cannabishandelen, skal man tro siktelsen mot ham.

Under den innledende høringen onsdag ble han siktet for tre andre tilfeller av eldre dato som også er knyttet til cannabishandelen.

Under en ransaking av Pusher Street tilbake i januar 2023 fant politiet en beltepose med rundt 150 gram hasj og skunk i.

På belteposen lå flere fingeravtrykk av den 20 år gamle mannen. Han ble siktet for dette beløpet onsdag.

Med ransakingstillatelse i hånden besøkte politiet den unge mannen sin hjemmeadresse samme dag i januar. En liten mengde hasj og kontanter ble også funnet her.

Verken 20-åringen eller 32-åringen ville vitne i retten i dag.

20-åringen ble varetektsfengslet i 27 dager, mens 32-åringen ble løslatt etter avhør. Han er fortsatt siktet for å ha solgt marihuana til 13 år gamle jenter.