Fire år gammel gutt alvorlig skadet: IKKE bruk dette redskapet til å lage burgere

03/03/2023 11:43

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok/@beachgem10
Foto: TikTok/@beachgem10
En barnelege advarer nå mot å bruke dette verktøyet når burgere står på menyen.

Burgere er en favoritt hos mange barnefamilier, og går biffen på grillen gjør det absolutt ikke smaken dårligere. Men en amerikansk barnelege advarer nå mot å bruke et helt spesifikt redskap når man tilbereder mat på grillen.

Advarselen kommer i hennes TikTok-video, som har gått viralt, der hun snakker om en fire år gammel gutt som kom inn på akuttmottaket der hun jobber.

Dr. Meghan Martin, en barnelege ved akuttmottaket ved Johns Hopkins All Children's Hospital i St. Petersburg i Florida, forteller om den fire år gamle gutten som plutselig fikk uutholdelige øresmerter under en grillfest.

Legene undersøkte guttens ører, men kunne ikke se noe unormalt. Han ble derfor sendt hjem med beskjed om å ta smertestillende og oppsøke øre-, nese- og halslege om noen dager.

Øre-nese-hals lege fant heller ikke noe, men gutten led fortsatt av sterke øresmerter.

Dermed ble gutten kastet frem og tilbake mellom sykehuset og øre-nese-halslegen i hele 10 dager, til de til slutt fant ut hva som var galt.

Gutten hadde nå også feber og ville ikke spise eller drikke, og en CT-skanning med kontrast avslørte til slutt at en rundt to centimeter lang metalltråd hadde satt seg fast i vevet rundt mandlene.

Den lille metalltråden hadde irritert vevet så mye at det hadde utviklet seg til en abscess, og det var det som forårsaket de uutholdelige smertene i guttens ører.

– Han hadde spist en hamburger da det skjedde, og det var grillbørsten, metalltrådene fra børsten, som hadde vært i burgeren, og da han spiste burgeren satt den seg fast i bløtvevet, sier hun i sin TikTok-video, som er sett over 34 millioner ganger.

Dette er børstene du bør holde deg unna. Foto: Shutterstock

Gutten ble operert, og øre-, nese- og halskirurgene lyktes med å fjerne den lille metalltråden og drenere abscessen.

Deretter fikk han antibiotika, og da forsvant guttens smerter.

– Men ikke bruk grillbørster med metall, advarer legen.

Se videoen nedenfor: