Flere fly kansellert fra populær flyplass

15/07/2023 19:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er mange kanselleringer både lørdag og søndag.

Et stort antall flyvninger til og fra Italia er kansellert på grunn av et landsomfattende luftangrep i Italia.

Flyplasspersonalet har lagt ned arbeidet fra klokken 10.00 til 18.00, skriver det italienske mediet ANSA .

Streiken betyr at rundt 1000 flyreiser er kansellert, noe som vil berøre opptil 250 000 reisende.

København lufthavn opplyser til TV 2 at til sammen ni flyvninger til og fra flyplassen er kansellert. Totalt er det planlagt 30 avganger og ankomster på lørdag, så ikke alle dagens flyvninger er kansellert.

En avgang fra Billund lufthavn klokken 17:55 til Bologna er kansellert. Det samme gjelder en ankomst til Billund fra Bologna klokken 17:25. Det skriver Ritzau.

En vanskelig situasjon

SAS er et av flyselskapene som er rammet av streiken. Alle selskapets berørte kunder er informert. Det sier Alexandra Lindgren Kaoukji, som er presseansvarlig for SAS i Danmark, til TV 2.

SAS har begynt å ombooke alle berørte kunder, men ifølge Alexandra Lindgren Kaoukji er det en krevende oppgave fordi den italienske streiken har påvirket avgangene hos alle flyselskapene.

Samtidig er streiken midt i sommerferien, så det er allerede press på plassene. Derfor kan det ta opptil tre dager før reisende som ikke har reist i dag kan sette seg på et fly til Italia, forklarer hun.

Skulle det skje ytterligere kanselleringer, vil berørte kunder bli kontaktet på SMS eller e-post.

Det er derfor de streiker

Det er både den delen av flyplasspersonalet som har ansvaret for det som kalles bakkehåndtering – blant annet innsjekking, bagasje og ombordstigning – men også pilotene som har valgt å slutte å jobbe lørdag.

Årsaken til streiken skyldes ifølge La Republica uenigheter under tariffforhandlinger for de ansatte.

De er misfornøyde med at tariffavtalen deres ikke er reforhandlet siden den gikk ut for seks år siden.

Streiken kommer bare dager etter at en landsomfattende streik rammet italienske tog.

Her signerte samferdselsminister Matteo Salvini et dekret som beordret den to dager lange streiken halvert.

I dag truer han med å ta seg av luftangrepet også.

– Jeg appellerer til sunn fornuft. Enten går vi tilbake til sunn fornuft, eller så vil jeg gjøre det jeg allerede har gjort for å stoppe kaoset på stasjonene, sier statsråden, ifølge ANSA.

Statsråden legger til at alle skal ha streikerett, men mener det ikke kan være riktig at det skal koste like mye penger som de landsomfattende streikene har gjort.

Det er ikke bare i Italia det er problemer med flytrafikken.

120 flyvninger til og fra Charleroi flyplass i Belgia er kansellert lørdag og søndag. Dette på grunn av streik blant pilotene i selskapet Ryanair, skriver Ritzau.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.