Flere gjester avlyste bryllupet i siste liten: Nå deler bruden sin reaksjon

26/12/2023 20:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Bruden søkte synspunkter på om det var akseptabelt å be gjester som avbestilte med bare noen dagers varsel om å betale for plassene sine.

En australsk brud har utløst betydelig diskusjon på nettet.

Bruden møtte kanselleringer i siste liten fra gjester ved bryllupet sitt utenfor byen og vurderte å pålegge et "no-show-gebyr" for å dekke kostnadene for ubrukte seter.

Denne avgjørelsen ble delt på "She's on The Money"-podcasten, der bruden søkte meninger om hvorvidt det var akseptabelt å be gjester som avbestilte med bare dagers varsel om fortsatt å betale for setene sine.

Bryllupet kostet bruden AU$18 600 (127 511 NOK) og ti gjester avlyste oppmøte den siste uken på grunn av reiseutgifter. Dette ga bruden et potensielt tap på AU$2000.

Bruden hadde sendt en «Merk kalenderen»-melding halvannet år tidligere og formelle invitasjoner i januar, med de fleste svar mottatt i juli. Situasjonen førte til delte meninger blant lyttere av podcasten og brukere av sosiale medier.

Noen sympatiserte med bruden og mente at gjestene, som hadde bekreftet oppmøte seks måneder tidligere, burde ha planlagt økonomien bedre.

Andre mente at det var upassende for bruden å be om refusjon og at bryllupskostnadene burde dekkes av paret selv.

Debatten gjenspeiler kompleksiteten i bryllupsetiketten i moderne tid, der den økonomiske byrden til fraværende gjester blir et omstridt tema.

Mens noen mener det er gjestenes ansvar å dekke kostnadene ved sen avbestilling, ser andre på å be om refusjon som å gjøre bryllupsinvitasjonen til en transaksjon.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.