Flere teorier sprer seg etter funnet av to år gamle Émile: "Det er vanskelig"

02/04/2024 07:05

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Er dette et uheldig fall? Uaktsomt drap? Et overlagt drap?

Teoriene er mange og florerer etter at beinrester av den lille franske gutten Émile ble funnet i et område som allerede ble gjennomsøkt flere ganger i sommer.

Det var en turgåer som lørdag gjorde det uhyggelige funnet bare noen kilometer fra landsbyen Haut-Vernet, som den lille gutten sporløst forsvant fra 8. juli.

Funnene - som inkluderer en hodeskalle - ble senere sendt til DNA-testing, og søndag opplyste franske myndigheter offentlig at det var den savnede gutten.

Så langt er ingen mulig dødsårsak kunngjort.

Men flere spekulerer nå i hva som kan ha skjedd - spesielt siden de søkte i hele området i nærheten i sommer for å finne ham.

Det førte også fransk politi forbi området der beinrestene nå er funnet.

Marie-Laure Pezant, talskvinne for Gendarmerie Nationale, fortalte BFM TV på søndag at funnet ble gjort i et område "som allerede hadde blitt inspisert flere ganger".

På spørsmål om beina kunne ha blitt oversett på det tidspunktet, svarte hun:

"Vi kunne potensielt ha oversett dem."

Hun påpeker at områdets terreng gjør at det kan ha blitt oversett.

– Det er en liten mulighet, men den finnes, sier Marie-Laure Pezant.

Men hun la også til at det ikke er noen umiddelbare indikasjoner på at beinene var der på tidspunktet for søket.

– Vi må ikke glemme at knoklene kan ha blitt avsatt senere. Det kan ha vært et menneskelig inngrep, et dyr eller værforholdene, sa hun til BFM TV søndag.

Finkjemmet mange ganger

En ikke navngitt soldat som deltok i søket, fortalte også samme medier at funnet skjedde i et område kjent lokalt som 'les 4 chemins'.

– Dette er et område som har blitt gjennomsøkt og finkjemmet mange ganger, forklarer soldaten.

Hvis du spør Jacques-Charles Fombonne, tidligere leder av Gendarmeries National Law Enforcement Training Centre, tror han mest at den lille guttens kropp kan ha blitt flyttet.

På en eller annen måte.

"Gitt ressursene som ble brukt, er det vanskelig å forestille seg at de ville ha oversett kroppen selv om den ble begravet ganske dypt," sa han til France Bleu.

Oppdagelsen av Émile kom to dager etter at den franske påtalemyndigheten innkalte guttens familie og andre vitner i saken for å rekonstruere hele hendelsesforløpet.

Under rekonstruksjonen ble ifølge BFM TV totalt 17 personer innkalt i et forsøk på å fastslå sine handlinger i de siste øyeblikkene før gutten forsvant.

Jacques-Charles Fombonne fortalte France Bleu at noen kan ha blitt "redde" av rekonstruksjonen og derfor forsøkt å kvitte seg med liket.

En annen hypotese, ifølge franske medier, er at beinrestene kan ha blitt flyttet av et dyr fra der de opprinnelig lå.

På grunn av de mange spørsmålene er det ifølge Jacques Morel, general i gendarmeriet og tidligere leder av leteenheten i Versailles, nødvendig å finne hele kroppen – og helst også alle klærne gutten hadde på seg da han forsvant, da dette også kan gi noen ledetråder.

Så langt er det fortsatt uklart hva som egentlig skjedde med Émile etter at han forsvant.

8. juli hadde han lekt i besteforeldrenes hage i den lille landsbyen, som nå har vært stengt i en uke – men da de ville hente ham, var han borte.