Fly lettet fra norsk ferieparadis - noen timer senere er 11 passasjerer innlagt på sykehus

30/08/2023 13:18

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var ikke mye å skrive hjem om.

Mens det for mange er en lek å sparke rumpa i setet og rett og slett komme over flyturen, føler et stort antall mennesker det på en helt annen måte.

Likevel var det en skremmende opplevelse som ventet passasjerer tirsdag da de gikk om bord på Delta-flyet fra Milano til Atlanta.

Flypassasjerer ble utsatt for kraftig turbulens, noe som førte til at 11 personer måtte legges inn på sykehus.

Ifølge eksperter gjør klimaendringer voldelig turbulens til en mer vanlig opplevelse:

– Verden er i gjennomsnitt 1,2 grader varmere i dag enn på midten av 1800-tallet, og dette har konsekvenser for flysikkerheten, sier en talsperson for FNs klimapanel, IPCC, ifølge TV 2.

Turbulens i klarvær har blitt vanskeligere å forutsi, noe som stiller spørsmål ved om flyselskaper og luftfartsmyndigheter er forberedt på disse nye utfordringene.

Delta avslører imidlertid at en etterforskning av hendelsen er i full gang, samtidig som de heller ikke legger skjul på at de prøver å komme i kontakt med de berørte passasjerene:

"Medlemmer av Deltas vedlikeholdsteam prøver å kontakte kunder på Delta flight 175 som opplevde alvorlig turbulens før de landet trygt i Atlanta," sa talspersonen.

I skrivende stund er det uklart hvor mange av de 151 passasjerene om bord i flyet som ble skadet i tillegg til de 11 som ble fraktet til sykehus.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.