Flyselskapet forbyr en tenåring å fly i tre år: Se den sjokkerende grunnen

22/07/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tenåring har blitt utestengt fra å fly med et flyselskap i tre år etter at de ble tatt i å gjennomføre et reisehack.

Har du noen gang hørt om skiplagging? Det er et triks som flypassasjerer noen ganger kan bruke for å komme dit de skal for mindre penger, la oss forklare.

I noen tilfeller er direkteflyvningen til en destinasjon dyrere enn en flytur til et sted utover det som går via stedet du faktisk ønsker å være. Det er her skiplagging kommer inn, du bestiller deg selv på den billigere flyreisen og gidder rett og slett ikke å få forbindelsen din fordi du allerede har landet på stedet du håpet å reise til og spart litt penger.

Dette er reisehack-tenåringen Logan Parsons dro til da han ønsket å fly fra Gainesville, Florida, til Charlotte i North Carolina.

Et direktefly ville ha vært ganske dyrt, men en flytur til New York via Charlotte kostet ikke så mye, så dette er reisen Logan bestilte, og siden det å komme til Charlotte var målet hans, kom han bare ikke på flyet til New York.

Imidlertid traff denne metoden en ulempe da flyplasssikkerheten klokket tenåringene North Carolina ID og tok ham til et sikkerhetsrom for å bli avhørt, hevder faren hans. I følge Logans far, Hunter, fikk tenåringen kansellert billetten og han ble tvunget til å kjøpe direkteflyet.

Hunter fortalte senere til Insider at hans 17 år gamle sønn hadde blitt utestengt fra å fly med American Airlines i tre år fordi han hadde prøvd skiplagging.

Mange flyselskaper tillater ikke denne praksisen og vil prøve å slå ned på den hvis de muligens kan fordi de taper penger.

Som du kan gjette, vil de heller selge passasjerene direkteflyvningen, selv om det er den dyrere billetten, og hvis folk hopper over, betyr det at det kommer til å være et tomt sete på forbindelsesflyet også.

Logans familie sa at flyturen tenåringen bestilte som gikk fra Florida til New York via North Carolina kostet rundt 150 dollar, mens direkteflyvningen fra Florida til North Carolina var på over 400 dollar.

Andre flyselskaper har tidligere straffet passasjerer som ble tatt i skiplagging. For noen år tilbake saksøkte Lufthansa en passasjer som forsøkte å skiplagge på flyene deres, selv om saken ble kastet ut av retten selv om flyselskapet ble ansett for å ha rett.

I 2018 prøvde United Airlines å belaste en av passasjerene deres for tusenvis av dollar da de trodde de hadde tatt personen som hoppet over 38 ganger.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.