Flyselskapet kunngjør: Vil veie alle passasjerer om bord

31/05/2023 11:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå skal flyselskapet veie alle passasjerene før de får gå ombord på flyet.

Ta av deg skoene, ta nøklene opp av lommen og gå på vekten? Det høres helt sprøtt ut, men det er (dessverre) sant.

New Zealands sivile luftfartsmyndighet krever at dets nasjonale flyselskap, Air New Zealand, veier passasjerer som reiser fra Auckland internasjonale lufthavn til og med 2. juli 2023.

"Undersøkelsen", som Air New Zealand kaller en passasjervektundersøkelse, er en måte å samle inn data om vektbelastningen og fordelingen av fly, sa flyselskapet. Det skriver CNN.

"Vi veier alt som går inn i flyet - fra lasten til måltidene om bord, til bagasjen i lasterommet. For kunder, besetningsmedlemmer og håndbagasje bruker vi vanlige vekter som vi får til å gjøre denne undersøkelsen," sa Alastair. James, flyselskapets spesialist på å forbedre lastkontroll.

Likevel er vekt en personlig ting som ikke alle ønsker å avsløre – og absolutt ikke offentlig. For å beskytte personvernet til enkeltpersoner sier flyselskapet at det har anonymisert all data.

Reisende vil bli bedt om å stå stille på en digital vekt når de sjekker inn.

Informasjonen om vekten deres sendes da direkte til undersøkelsen, men vil ikke være synlig på personalets skjerm. Passasjerer vil også plassere bagasjen på en annen identisk vekt for separat veiing.

"Vi vet å tråkke på vekten kan være skremmende. Vi ønsker å forsikre våre kunder om at det ikke er noen synlig skjerm noe sted. Ingen kan se vekten din, ikke engang vi," forsikret James Alastair.

Det er ikke første gang Air New Zealand har bedt passasjerer om å trå på vekten før de går ombord på flyet. Innenrikspassasjerer deltok i en undersøkelse i 2021, men den for internasjonale reisende ble forsinket på grunn av pandemien.

Blant personene som kan bli bedt om å delta i undersøkelsen er de som reiser med direkteflyet fra Auckland til New York Citys JFK-flyplass. På 17 timer er flyturen også en av de lengste i verden.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.