Flyselskapet ønsker å sikre passasjerenes natte søvn: Snart kan du leie køyesenger om bord

30/06/2022 08:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart, i økonomiklasse, vil det bli mulig å sove i en ekte seng hvis du flyr veldig langt.

Mange har sannsynligvis sett videoer eller bilder av første klasse på store fly som flyr lange turer til for eksempel New Zealand.

Her har passasjerene sitt eget lille rom med stoler, som vanligvis kan gjøres om til en liten seng, slik at du kan legge deg ned og få en skikkelig natts søvn.

Selv om de fleste sannsynligvis sitter og drømmer om en seng når de er på vei til sommerferiedestinasjonen midt på natten, så er det få rundt, da '1. klasse' billetter er dyrere enn prisen på hele ferien for en vanlig dansk familie, men nå er det håp fremover.

Flyselskapet Air New Zealand har ifølge Ladbible kunngjort at de planlegger å installere køyesenger i økonomiklasse på flyene sine, som flyr 17-timers flyreiser til den andre siden av jorden. 

Hvis det høres for godt ut til å være sant å kunne legge seg ned og sove på hele flyturen, så er det kanskje fordi det er.

Flyselskapet har til hensikt å installere køyesenger, men det vil ikke være tilgjengelig for alle passasjerer samtidig, det vil ikke være gratis, og det vil ikke være mulig å ligge der under hele flyturen.

Foto: Air New Zealand

Ifølge media vil konseptet, som kalles 'Skynest', fungere ved at økonomiklassepassasjerer kan leie en køyeseng i fire timer om gangen for et beløp i tillegg til prisen på billetten.

Hva prisen vil være, flyselskapet har ikke avslørt, men planen er at konseptet vil bli tilgjengelig allerede i 2024.

På den tiden vil passasjerene kunne betale litt ekstra for å få sin egen private seng med tilhørende stikkontakt, ventilasjon og gardin for personvern i fire timer.

De første sengene vil bli installert i en Boeing 787-9 Dreamliner.

Her vil totalt seks senger overta fem nåværende seter på flyet.