Flystreik: Påvirker 200 000 passasjerer

06/03/2024 12:04

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Denne uka vil streiker påvirke reiseplanene til over 200 000 passasjerer.

Denne uka vil streiker påvirke reiseplanene til over 200 000 passasjerer, ettersom Lufthansa, Tysklands ledende flyselskap, opplever omfattende avlysninger.

Ifølge Euronews og det tyske nyhetsbyrået DPA, forventes omtrent 1 000 flyvninger å bli kansellert daglig, noe som speiler de tidligere streikenes omfang.

Dette markerer tredje gang i år at Lufthansa står overfor streiker, med torsdag 7. mars og fredag 8. mars som de dager som er mest berørt.

Som en direkte følge av dette har alle Lufthansa-flyvninger til og fra Norge i nevnte periode blitt kansellert, ifølge Avinor sin oversikt over flyavganger. Det skriver DinSide.

I tillegg til luftfarten, vil streiker også lamme togtrafikken i Tyskland. Både langdistansetog og regionale tog vil bli berørt, med ansatte som planlegger å streike fra kl. 02.00 torsdag til kl. 13.00 fredag, rapporterer fagforeninger.

Dette skjer parallelt med Lufthansas bakkepersonells streik, som starter kl. 20.00 onsdag og varer til kl. 07.10 lørdag morgen, som angitt på Lufthansas hjemmeside.

Disse streikene underbygger de betydelige forstyrrelsene som reisende og pendlere i Tyskland kan forvente i dagene som kommer, med vidtrekkende konsekvenser for både fly- og togtrafikken i landet. Euronews påpeker at streiketidene kan endre seg, noe som legger til usikkerhet for de berørte passasjerene.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.