Flyturen svarte ikke til forventningene: Så de fikk 90.000 kroner

16/03/2023 13:25

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et ektepar lot seg friste av en annonse for den nye Business Class på Emirates sitt Boeing 777-fly. Men det endte med at de ble veldig skuffet.

Det er New Zealand-avisen Stuff som ifølge DinSide forteller at et ektepar nå har fått en kjekk kompensasjon etter en flytur fra New Zealand til England med selskapet Emirates.

Paret hadde gledet seg til en hyggelig og avslappende tur i Business Class, men da de kom om bord var hytta ikke på langt nær så luksuriøs som de hadde forventet.

I annonsen for flyet var det bilder av fullflate seter, separate minibarer og nye underholdningssystemer.

Det var imidlertid langt fra fasilitetene paret kunne nyte under flyturen. De kom om bord i en eldre Boeing-modell der setet ikke en gang kunne legges ned.

Over 90.000 kroner

Saken ble behandlet av retten i New Zealand, som endte med å tilkjenne mannen en erstatning på 13.555 New Zealand-dollar, som tilsvarer litt over 90.000 norske kroner.

Mannen har allerede mottatt pengene fra selskapet, opplyser norske flysmart24.

Selskapet påpekte at «liten skrift» sier at standarden om bord kan avvike fra annonsen.

Dommeren i retten mente imidlertid at annonsen var villedende. Det gjorde at Emirates, som er det største flyselskapet i Midtøsten, ble dømt og måtte betale erstatning, skriver DinSide.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.