Første person død av fugleinfluensa

12/04/2023 10:41

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kvinne er død etter å ha fått fugleinfluensa.

Spesielt i 2022 ble spesielt Europa rammet av en alvorlig bølge av fugleinfluensa. Dette kostet mange fugler og fjærfe livet, som franske berberender.

Viruset har ikke vært en trussel mot mennesker, men det kan endre seg.

The Guardian rapporterer at en kvinne har dødd etter å ha blitt smittet med fugleinfluensa (H3N8), som er det første dødsfallet relatert til infeksjon med fugleinfluensa.

H3N8 har vært i omløp i ca 20 år, og ble først sett i Nord-Amerika. Den har smittet hester, hunder og sel.

I fjor ble H3N8 funnet hos to personer i Kina, men de døde ikke. Den nå avdøde 56-åringen ble syk 22.

3. mars ble hun innlagt på sykehus med lungebetennelse og døde 13 dager senere, skrev WHO.

– Pasienten hadde flere underliggende problemer. Hun hadde en historie med eksponering for levende fjærfe før sykdommen begynte og en historie med tilstedeværelse av villfugl rundt hjemmet hennes, sa WHO, og la til at ingen nærkontakter hadde blitt smittet.

Av de to smittetilfellene i fjor utviklet den ene kritisk sykdom, mens den andre hadde mild sykdom. Begge tilfellene har sannsynligvis fått infeksjonen fra direkte eller indirekte eksponering for infisert fjærfe.

Det er ennå ikke klart hvordan den 56 år gamle avdøde kvinnen ble smittet med H3N8, men WHO tror ikke at smittefaren er høy.

– Det ser ut til at dette viruset ikke har evnen til lett å spre seg mellom mennesker, og derfor er risikoen for smittespredning blant mennesker på nasjonalt, regionalt og internasjonalt nivå lav, heter det i en uttalelse fra helseorganisasjonen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.