Folk ble rasende og kvalme: Denne ekle ingrediensen er i ALLE øl

08/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fan av en kald og god øl? Da er du ikke alene – men antallet har gått ned etter at folk hører hva de inneholder.

For ølelskere over hele verden er en kald øl ofte synonymt med avslapning og nytelse. Men hva om vi fortalte deg at det er en skjult ingrediens i mange øl som kan få deg til å tenke deg om to ganger neste gang du løfter en halvliter?

Isinglass, et fiskeprodukt, brukes i ølproduksjon og kan skape bekymring blant vegetarianere og de som søker alternative drikker.

Isinglass er et klaringsmiddel som stammer fra fiskeblærer og brukes i ølbryggeprosessen for å fjerne grumsete og sedimenter fra væsken. Det bidrar til å skape det klare og skinnende ølet vi kjenner og elsker.

Men det er ikke bare øl; isinglass brukes også i noen viner. Selv om isinglass i dag oftest utvinnes fra tropisk fisk, ble det opprinnelig laget av stør, torsk og lysing.

Denne ingrediensen ble introdusert i ølbrygging for å hjelpe til med å rense ølet, siden gjær kan gjøre øl uklar og sedimentert. Dette er skrevet av media LAD BIBLE.

For vegetarianere og veganere kan bruken av isinglass i ølproduksjon være en overraskelse og en kilde til bekymring. Heldigvis er ikke alle øl berørt.

Mange populære ølmerker, som Guinness, Birra Moretti, Camden Hells, Estrella Damm, Heineken, Grolsch og Peroni, er veganer- og vegetarvennlige da de ikke bruker isinglass i prosessen.

Så før du blir skremt av isinglass i favorittølet ditt, sjekk etiketten eller sjekk med produsenten for å finne ut om det er vegetarisk eller veganvennlig.

Og for de som er skremt av tanken på isinglass i øl, er det alltid en rekke andre drikker å utforske, inkludert øl og vin som ikke bruker denne ingrediensen.

Så neste gang du hever ølet eller glasset med vin, kan du gjøre det med sikkerhet om hva som er i drinken din og om det passer kostholdet ditt eller preferanser. Det handler om å ta informerte valg og fortsette å nyte tingene du elsker.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.