Folk er i sjokk etter å ha sett dette på himmelen

13/07/2023 14:30

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Folk har blitt overrasket etter å ha sett et sjeldent fenomen på himmelen.

Opptak er tatt av et virkelig utrolig syn over Kina, og folk klarer ikke helt å vikle hodet rundt den spektakulære skyformasjonen.

Langt fra din gjennomsnittlige sky – denne spesielle værhendelsen gir et ganske fantastisk syn. Se for deg selv:

Ved første øyekast ser det ut til at det bare er en regnbue, men ved ytterligere inspeksjon er det klart at den sjeldne himmelen faktisk er en sky.

Klippet ble lastet opp til TikTok for bare tre dager siden og har i skrivende stund tatt verden med storm – unnskyld ordspillet – og har ikke overraskende blitt viralt.

Den korte videoen har siden oppnådd mer enn svimlende 148,9 millioner visninger, 29,2 millioner likerklikk og over 166,5 000 kommentarer fra folk som er ivrige etter å dele reaksjonene sine.

Mange trodde rett og slett ikke sine egne øyne, og en TikTok-bruker spurte: "Hvor finner du steder som disse? Inviter meg neste gang."

Et andre gjenklang: "Hvordan finner du disse stedene?" "Det er ikke sant," skrev en tredje mens en fjerde kalte naturvidunderet "inngangen til himmelen".

Heldigvis, for å rydde opp i ting, kom en spesielt kunnskapsrik TikToker til unnsetning for å gi en forklaring på den sjokkerende utsikten.

De svarte: "Ja, dette er pileusskyer. De er forårsaket av tett luft som stiger opp, omgir en sky og kondenserer. Lys brytes fra krystaller som gir farge."

I følge NASA var denne personen knallhard da naturfenomenet var akkurat det - en pileus iriserende sky.

Det hele koker ned til et tilfelle av diffraksjon, som er noe som oppstår når små vanndråper effektivt sprer solens lys. Gitt at "gruppen av vanndråper" i pileus iriserende skyer alle er en "ensartet lik størrelse", kommer de til slutt sammen for å "bøye forskjellige farger av sollys med forskjellige mengder".

Og dette er ikke første gang en pileus iriserende sky har blitt oppdaget i Kina. Bare i fjor (6. september 2022) ble en mørk sky med 'flerfarget fôr' sett i Pu'er, Yunnan-provinsen. Når vi snakker om et fotografi tatt på det tidspunktet NASA forklarer:

"Også fanget det uvanlige skybølger over pileusskyen." Dannelsen av en sjelden pileussky som dekker en vanlig cumulussky er en indikasjon på at den nedre skyen ekspanderer oppover og godt kan utvikle seg inn i en storm."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.