Folk er i sjokk over Putins "Årets person"-nominasjon: Det er derfor det ikke er bra

06/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange mener at nominasjonen er et kompliment, men det er det ikke nødvendigvis.

Mange mennesker oppfatter Time Magazines 'Person of the Year'-pris som en anerkjennelse av positive bidrag til verden, ettersom denne prisen vanligvis gis til personer som har utmerket seg på bemerkelsesverdige måter.

Det er imidlertid få som vurderer at kontroversielle personligheter også kan få prisen for handlinger som ikke nødvendigvis er positive. Dette kommer frem av Time Magazines nettsider.

I går avslørte Time Magazine kandidatene til årets pris, og det kom som et sjokk for mange at Russlands president Vladimir Putin er blant de nominerte.

Dette har skapt mye debatt og forvirring ettersom mange antar at nominasjonen er en godkjenning av Putins handlinger. For å forstå hvorfor Putin kunne bli nominert, er det viktig å kjenne til kriteriene for nominasjonen.

Time Magazines "Person of the Year" er ikke bare forbeholdt positive bidrag.

Prisen går til den personen eller gruppen som «har mest påvirket nyhetene og livene våre, på godt og vondt, og som har vært involvert i årets viktigste begivenheter».

Putin har vært en dominerende skikkelse i media nesten hver dag siden invasjonen av Ukraina i 2022, og han vil sannsynligvis være den mest omtalte personen globalt i 2023.

Andre utfordrere til tittelen inkluderer sangeren Taylor Swift, Storbritannias kong Charles III, Kinas Xi Jinping, Donald Trumps anklager, Open AI-sjef Sam Altman og USAs sentralbanksjef Jerome Powell.

Det ukrainske mediet Pravda har reagert sterkt på nominasjonen av Putin, som de fordømmer.

På X skrev de:

"Det er en skandaløs avgjørelse fra Time Magazine. Putin, hjernen bak den pågående krigen og folkemordet i Ukraina, er dermed nominert som Årets person 2023. Det er et slag i ansiktet til de som lider."

Det er verdt å merke seg at Putin allerede har vunnet denne prisen tilbake i 2007. Hans nominasjon i år understreker at "Årets person" ikke nødvendigvis er en ære, men snarere en anerkjennelse av innflytelse – enten denne innflytelsen er positiv eller negativ.