Forbløffende forskning: Denne populære sporten øker risikoen for hudkreft

15/08/2023 17:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Norge er det over 129 000 mennesker som driver med denne sporten.

En fersk studie utført i Australia har avdekket en bekymringsfull sammenheng mellom golf og forekomsten av hudkreft.

Over 25 % av golfere lider av denne sykdommen, som er betydelig høyere enn de 7 % i befolkningen generelt. Resultatene indikerer at golfspillere har 2,4 ganger større risiko for å utvikle hudkreft. Dette melder avisen The Sun.

Forskere fra University of South Australia, ledet av Dr. Brad Stenner, har avdekket disse bekymringsfulle resultatene og har derfor gitt anbefalinger til golfere.

Dr. Stenner oppfordrer til forsiktig bruk av solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor (SPF) under golfspillet for å minimere risikoen for hudkreft.

I tillegg anbefales det at golfere dekker til armene og bruker en bredbremmet lue i stedet for en caps for bedre å beskytte seg mot skadelige UV-stråler.

Det er viktig å ta nødvendige forholdsregler

Selv om det er mange positive aspekter ved å spille golf for både fysisk og mental helse, advarer Dr. Uttaler at kampanjer for solbeskyttelse kanskje ikke har fokusert nok på golfere og økt risiko for hudkreft.

Hudkreft inkluderer forskjellige typer, inkludert ikke-melanom og melanom.

I Storbritannia blir rundt 147 000 tilfeller av ikke-melanom hudkreft diagnostisert hvert år, noe som resulterer i rundt 720 dødsfall årlig.

Disse resultatene understreker behovet for mer utdanning og bevissthet om de potensielle risikoene ved utendørsaktiviteter som golf. Golfere bør ta nødvendige forholdsregler for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler for å opprettholde helsen og nyte sporten trygt.

Den årlige offisielle rapporten om antall golfere i Norge viser at det er over 129 000 aktive medlemmer i norske golfklubber.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.