Forferdelig hendelse: Gutt i 6 klasse stukket ned på skole

24/03/2023 10:53

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere foreldre kaller hendelsen et drapsforsøk.

Et urovekkende scenario fant sted fredag morgen på Herstedvester skole i Albertslund i Danmark, skriver Presse-fotos.dk.

Her ble en femteklassing stukket med saks av en gutt på samme alder.

Gutten fikk to stikkskader i brystet, som begge etterlot seg sår på to til tre centimeter dype.

Ifølge en anonym forelder som var til stede under hendelsen, resulterte angrepet i mye blod.

Den skadde eleven ble sendt til helsesøster, som deretter henviste gutten til sin egen lege.

"Kjære alle foreldre i 6. klasse (klassenavn utelatt). I dag har det vært en voldsepisode mellom to gutter i klassen, der den ene stakk den andre i brystet med saks. (...) Deretter snakket vi med resten av klassen, som med rette er berørt av situasjonen", skriver skolens rektor i en e-post til foreldrene, som presse-fotos.dk har kommet i besittelse av.

– Den skaddes familie ble kontaktet umiddelbart og har nå oppsøkt egen lege. Studenten ble sjokkert og redd med god grunn, står det videre i e-posten.

Københavns Vestegns-politi er foreløpig ikke gjort kjent med hendelsen, men er likevel informert.

– Vi har mottatt en klage i saken og etterforsker saken, sier Claus Buhr, kommunikasjonssjef i Københavns Vestegnspoliti.

Flere foreldre til barn i klassen krever nå at elever som angrep med saks skal kastes ut av skolen. Så langt er imidlertid gutten sendt hjem resten av uken.

– Den andre guttens foreldre ble også kontaktet umiddelbart for å komme og hente ham. Han var veldig ulykkelig og opprørt over hele situasjonen. Vi har snakket med foreldrene hans, og han kommer til å være hjemme resten av uka, opplyser skoleledelsen til foreldrene.

En forelder i klassen informerer om at dette ikke er første gang den aktuelle eleven har oppført seg voldelig og aggressivt.

– Det er to elever i klassen med spesielle utfordringer, men det mangler en vernepleier som kan ta seg av dem. De to elevene har alltid en ekstra vikar, og jeg antar at vedkommende ikke har klart å takle oppgaven, sier en forelder til en elev i klassen til media.

Oppdateres...

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.