Forferdelig nyhet: Ny brann på feriedestinasjon

16/08/2023 16:44

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Evakuerer fem landsbyer på den populære ferieøyen.

Flere landsbyer blir evakuert etter skogbrann på ferieøya Tenerife.

Det brøt ut skogbranner tirsdag kveld i en nasjonalpark rundt fjellet og vulkanen Teide. Dette er skrevet av nyhetsbyrået Reuters.

Brannen beveger seg gjennom skogkledde områder med bratt terreng på den nordøstlige delen av øya, noe som gjør det vanskelig å slukke. 

– Brannen er kraftig og i et vanskelig område. Vi fokusere på å forhindre brannen fra å spre seg og ramme særlig bosatte områder tett på kysten, sier Fernando Clavijo, regionpresident på Kanariøyene.

Onsdag morgen ble 130 hektar brent. I løpet av timer hadde brannen spredt seg til minst 300 hektar rundt Teide, Spanias høyeste fjell, skriver Reuters. 

– Brannen har et enormt potensial, og vi har bedt om ytterligere hjelp. Det er mye barskog og bratte områder der vi trenger fly, sier Rosa Davila fra øyas myndigheter i en uttalelse til lokal radio.

Landsbyene Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña og Las Lagunetas ble evakuert. Det er ikke kjent hvor mange som var der.

Davila annonserte på Twitter/X at de har overnatting for de evakuerte, men at de for tiden bor hos familie og venner.

Reuters skriver at dusinvis av helikoptre jobber aktivt med å slippe vann på store brannområder. I tillegg deltok 150 brannmannskaper og 50 militærpersonell i slukningsarbeidet. Nødetatene har advart om økt risiko for skogbranner etter hetebølge og tørke på Kanariøyene.