Forferdelig tragedie: 10 måneder gammel baby ble etterlatt i bilen

24/07/2023 09:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er fortsatt uklart hvor lenge barnet ble stående uten tilsyn i bilen.

En hetebølge herjer store deler av verden, noe som gjør at man må være ekstra forsiktig. En 10 måneder gammel baby ble etterlatt i en brennende varm bil og mistet derfor livet.

Den lille jenta ble etterlatt i bilen utenfor Jacksonville, Florida, ifølge Baker County Sheriff's Office. Etterforskere som etterforsker saken mener at barnet ble "tilfeldigvis etterlatt" inne i bilen i en lengre periode.

Detaljer om hvor lenge barnet var i bilen er ikke frigitt. Ifølge et værobservatorium nær byen Macclenny var den lave temperaturen for dagen 22,7 C, og steg til brennhete 37,2 C på ettermiddagen.

Varmeindeksen den ettermiddagen ble estimert til å være rundt 45C. Slike høye temperaturer er potensielt dødelige for enhver aldersgruppe som er utsatt for sommervarmen i lengre perioder. Det skriver The Mirror.

Advokatorganisasjonen Kids and Car Safety sa at det siste dødsfallet markerer den 14. gangen i år at et barn har dødd etter å ha blitt etterlatt i et varmt kjøretøy.

Eksperter advarer om at etter 60 minutter kan temperaturen inne i et kjøretøy stige mer enn 4C hvis det ikke er sirkulasjon - noe som kan være dødelig ved allerede høye temperaturer.

Gruppen anslår at 38 barn dør hvert år av heteslag på grunn av å bli liggende i et kjøretøy. Og Florida er blant statene med flest hendelser.

Noheatstroke.org sier at de fleste hendelser er forårsaket av en "omsorgsperson" som glemmer et barn i kjøretøyet. De rapporterte at bare noen få tilfeller er et resultat av en forsettlig handling.