Forferdelig tragedie: Skulle gifte seg, så brøt brannen ut

04/10/2023 20:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Sky News
Foto: Sky News
100 gjester døde.

Et irakisk brudepars store dag ble ødelagt etter at en ødeleggende brann endte opp med å drepe mer enn 100 av gjestene deres.

Revan (27) og bruden Haneen (18) giftet seg tirsdag 26. september, men bryllupet deres endte i katastrofe.

Foto: Sky News

Paret feiret bryllupet sitt i al-Haitham Hall, som ligger i Iraks nordlige by Qaraqosh, med brannen rundt klokken 22, ifølge rapporter.

Man trodde først at fyrverkeriet i bryllupet deres startet brannen, men Revan tror brannen på en eller annen måte startet i lokalets tak.

De hadde rundt 900 gjester til stede på deres spesielle dag, og over 100 av dem omkom som følge av brannen - Haneens mor og bror inkludert.

Ytterligere 150 ble skadet, og faren til Haneen er for tiden i kritisk tilstand. Totalt mistet 18-åringen 10 av sine slektninger, mens 15 av Revans familiemedlemmer døde.

Haneen er nå ute av stand til å snakke, ifølge brudgommen. Han beskrev dem også som «døde på innsiden».

I en tale til Sky News sa Revan: "Det er sant at vi sitter her foran deg i live. Men innvendig er vi døde. Vi er nummen. Vi er døde inni."

Katastrofen betyr også at Revan og Haneen ikke lenger kan bo i hjembyen.

«Vi kan ikke bo her lenger», hevdet brudgommen. "Jeg mener, hver gang vi prøver å ha litt lykke, skjer noe tragisk med oss ​​og ødelegger lykken. Så det er best for oss å dra."

Når det gjelder hvordan brannen startet, sier Revan at han hørte knitring og så opp i taket for å se flammene.

Tilsynelatende var taket laget av nylon, og på grunn av at det var brannfarlig, tok brannen raskt opp taket og fikk store deler av det til å falle ned på gjestene.

Revans far skal ha uttrykt bekymring for fyrverkeriet i forkant av bryllupsfeiringen deres, som stedet forsikret dem om at de var elektriske, så de burde ikke forårsake skade.

I lys av den forferdelige prøvelsen, siterte det statsdrevne irakiske nyhetsbyrået (INA) at sivilforsvarsdirektoratet sa at stedet var i strid med sikkerhetsforskriftene fordi hallen var dekket av svært brennbare metallkomposittpaneler.

"Brannen førte til kollaps av deler av hallen som et resultat av bruk av svært brannfarlige, rimelige byggematerialer som kollapser i løpet av minutter når brannen bryter ut," sa direktoratet ifølge BBC News.

Statsminister al-Sudani har siden bedt om at de ansvarlige skal motta «de strengeste straffer som er tillatt ved lov for de som er ansvarlige for uaktsomhet eller feil som førte til denne tragiske brannen».

Eierne av lokalet ble arrestert i dagene som fulgte den hjerteskjærende tragedien.