Forskere har oppdaget mirakelkur som hjelper bakrusen

24/07/2023 21:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har følt deg litt dårlig dagen derpå, kan det være lurt å høre etter, fordi forskerne tror at de endelig kan ha kommet frem til den beste kuren mot bakrus.

Åpenbart er den eneste virkelige måten å unngå bakrus på å ikke drikke for mye i utgangspunktet, men vi liker alle å slippe håret ned noen ganger, gjør vi ikke?

Så hvis du går ut og har litt for mye å drikke, bør du i det minste vite hvordan du gir deg selv den beste sjansen til å bli kvitt bakrusen neste morgen.

Før vi fortsetter med det, er det en rekke potensielle alternativer som alltid blir omtalt som bakrus-busters, men de er kanskje ikke de beste for deg. Kaffe, for eksempel.

Det kan faktisk gjøre ting verre, ifølge forskerne.

En komplett tilberedt frokost kan hjelpe litt - det er tross alt godt å spise ting.

Drikker du mer alkohol?

Det forsinker rett og slett problemet i stedet for å få det til å forsvinne. Du vil sannsynligvis føle deg verre dagen etter.

Tilsynelatende er det virkelige valget for et tykt hode en spesiell drink laget av kokosnøttvann, lime og pære, og et lite måltid med ost, tomater og agurk.

Denne viktige forskningen ble utført av et team ved Institute of Chemical Technology i Mumbai, India tilbake i 2019. Et team ledet av Dr Shraddha Srinivasan fant ut at denne kombinasjonen av mat og drikke gir deg en god sjanse til å redusere bakrusen raskt.

Studien sa: "En drikke laget av en blanding av søt lime, pære og kokosnøttvann kan brukes til å overvinne bakrus, "Inntaket av denne drikken med ost, agurk og tomater kan lindre bakrussymptomene ytterligere."

Bakrus – hodepine, tretthet og oppkast etter å ha drukket – påvirker oss alle forskjellig, men alt har å gjøre med kroppens evne til å behandle alkohol.

Når etanol – alkohol, for deg og meg – kommer inn i kroppen, må det brytes ned i leveren og omdannes til acetaldehyd, som bygger seg opp og får deg til å føle deg som s***.

Dr Srinivasan og teamet hans testet ut massevis av ting for å se hva som fungerte, og oppdaget at kombinasjonen de har laget er den beste.

Kaffe viste seg å være det verste for jobben, og forskningen fant at den reduserte aktiviteten til aldehyddehydrogenase (ALDH) som hjelper til med å bryte ned acetaldehydet.

Forskningen sa: "Kaffe reduserte ALDH-aktiviteten i stor grad; Derfor er det ikke tilrådelig å konsumere kaffe etter alkoholinntak, da det kan føre til oppbygging av acetaldehyd som resulterer i langvarig bakrus."

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.