Forskning viser: Det er derfor billige rødviner er bedre enn de dyre

22/11/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne blandingen i rødvin kan være årsaken til velkjent lidelse.

Noen opplever hodepine etter bare et lite glass rødvin, mens det er greit å drikke andre typer alkohol. Forskere fra University of California mener nå å ha funnet årsaken til dette fenomenet.

Ifølge forskerne skyldes dette en forbindelse i røde druer som kan påvirke hvordan kroppen forbrenner alkohol. Forbindelsen er en antioksidant eller flavanol kalt quercetin, som spesielt finnes i solfylte Cabernet-druer fra Napa Valley.

Forskningen tyder på at røde druer produserer mer quercetin når de utsettes for solskinn, noe som betyr at dyrere rødviner i stedet for billige kan være verre for de som er utsatt for hodepine.

Quercetin blir et problem når det blandes med alkohol, og forskere mener det kan indirekte blokkere virkningen av et enzym som er involvert i å bryte ned alkohol og potensielt utløse hodepine.

Mens noen eksperter er skeptiske og peker på andre faktorer som mulige utløser av rødvinshodepine, håper forskerne å teste teorien deres på mennesker i løpet av de kommende månedene.

Resultatene fra laboratoriestudiene tyder på at quercetin i kombinasjon med alkohol kan være årsaken til den mystiske rødvinshodepinen.

Forskerne påpeker at det fortsatt er mer å utforske for fullt ut å forstå hvordan denne forbindelsen påvirker kroppen, og at fremtidige studier vil gi mer klarhet.

Kilde: BBC

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.