Første land i Europa legaliserer hasj til personlig forbruk

14/12/2021 11:22

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Når vi hører legaliseringen av hasj i Europa, tenker de fleste sannsynligvis på Nederland, men det er faktisk et helt annet land, som nå er det første som fullstendig legaliserer hasj til eget forbruk.

Et land i Europa, først på kontinentet, har fullstendig legalisert hasj for eget forbruk - og nei, det er ikke Nederland.

Nederland er tradisjonelt svært assosiert med cannabis, delvis på grunn av deres "Kaffebarer", hvor du kan kjøpe euphoriant-produktet.

Salg og bruk av hasj er imidlertid tekniskset ulovlig i Nederland. Den eneste grunnen til at mange tror det er lovlig i landet er at den nederlandske regjeringen har introdusert noe de kaller 'geitogen'. Kort sagt betyr dette at regjeringen velger å ikke håndheve en lov.

I Nederland er derfor cannabisloven under gedogen, og det er derfor fortsatt ulovlig å eie stoffet, men regjeringen velger å vende et blindt øye så lenge det er innenfor rimelige grenser.

Ifølge Guardian vil det derfor være Malta, som vil være det første landet i Europa som legaliserer hasj til eget forbruk i forbindelse med flere endringer i narkotikaloven.

I fremtiden vil det være lovlig å ha opptil syv gram hasj så lenge du er over 18 år. I tillegg er det lov å plante opp til fire cannabisplanter hjemme selv, og du må ha en "lager" i hjemmet på opptil 50 gram av det tørkede produktet.

Avstemningen om legalisering vil bli avholdt i dag, tirsdag 14. desember, i det maltesiske parlamentet, og legalisering vil senere bli skrevet inn i loven og vedtatt i helgen.

Ifølge Ladbible sa ministeren Owen Bonnici, som er ansvarlig for legalisering: «Det er en bølge av forståelse nå som den tunge tilnærmingen til cannabis var uforholdsmessig, urettferdig og forårsaket stor lidelse for dem som levde eksemplariske liv, men ble gjort til kriminelle fordi de hadde et personlig forbruk av cannabis.»

«Jeg er veldig glad for at Malta er det første landet som setter ord i aksjon med en omfattende regulator,» la han til da han snakket med Guardian.

Bonnici sier også at legalisering kommer etter en lang debatt på Malta, og at regjeringen vurderer om det skal være restriksjoner på styrken av cannabis som kan dyrkes lovlig.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.