Fotballspiller skal i fengsel: Stakk fetteren sin med kniv

20/06/2023 13:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fotballspilleren må tilbringe 18 måneder i fengsel.

Den tidligere nederlandske internasjonalen Quincy Promes er dømt til 18 måneders fengsel for knivstikking av sin fetter. Den 31 år gamle spissen, som nå spiller for den russiske klubben Spartak Moskva, ble arrestert i desember 2020 for hendelsen som skjedde i juli samme år.

Ifølge ESPN fant retten i Nederland at det ikke var noe drapsforsøk eller drap.

I tillegg til fengselet må den profesjonelle fotballspilleren også betale 7000 euro (81,128 norske kroner) i erstatning til fetteren sin.

Fotballspilleren skal ha stukket fetteren i beinet og ødelagt en sene. Offeret kan fortsatt ikke bruke beinet normalt, sa retten.

Promes benektet anklagene, men retten fant at det var nok bevis fra to øyenvitner og avlyttede telefonsamtaler til å idømme fengselsstraff.

Ifølge retten spilte Promes sin rolle som profesjonell fotballspiller og det faktum at han angrep sin fetter på en familiefest en stor rolle i dommen.

Dommeren kritiserte også Promes for å ha unnlatt å møte i retten for å forsvare seg eller for å uttrykke anger.

Hvis Promes hadde dukket opp, ville straffen vært seks måneder mindre. Daily Mail skriver at Quincy Promes kan anke dommen.

Promes spiller for tiden i Russland for Spartak Moskva. Han er også anklaget i Nederland for handel med kokain. Den saken behandles særskilt.