Frisør gir 3 sannsynlige grunner til at håret ditt virker falmet

18/01/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han forklarer også hvorfor håret alltid ser så velstelt ut akkurat når du forlater salongen!

Mange lurer på hvorfor håret alltid ser så vakkert og velstelt ut etter et besøk hos frisøren. For frisører er det et udiskutabelt faktum at å oppnå det perfekte utseendet krever tid og bruk av de riktige produktene.

Christan Montez, frisør og makeupartist ved salongen Frisør Montez i Hinnerup nord for Aarhus, forklarer at frisørene velger produkter med omhu slik at kundene kan nyte deilig og velstelt hår.

Montez, med mange års erfaring, underviser også andre hårstylister og makeupartister. Gjennom karrieren har han identifisert tre vanlige årsaker til at håret kan miste glansen, selv om det var vakkert og velstelt rett etter frisørbesøket.

Fuktighet er viktig

Håret krever konstant fuktighet for å opprettholde smidighet og farge. Hvis håret blir tørt og matt, mister det glansen og fargen, noe som gjør det matt.

En fuktighetsgivende sjampo og balsam er viktig, men det er viktig å velge produkter som passer din spesifikke hårtype. Rådfør deg med eksperter for å finne det best egnede produktet.

Kalk i vannet påvirker håret

Oversett er effekten av kalk i vannet på håret. Kalk legger seg som en hinne på håret, og gjør det matt og matt, selv om det føles rent etter dusjen.

Ved å bruke en detox-sjampo som f.eks Kevin Murphy Maxi Wash kan fjerne kalkavleiringer og rester, og anbefales spesielt før en hårkur for å optimere produktets effektivitet.

Varmebeskyttelse er viktig

Christian Montez understreker viktigheten av varmebeskyttelse ved styling med hårføner, rettetang eller krølltang. Varme kan også gjøre håret matt.

Bruk av varmebeskyttelse er derfor avgjørende for å opprettholde helsen til håret. Det er også lurt å unngå for varmt vann når du vasker håret.

Disse enkle tipsene fra Montez kan hjelpe deg å opprettholde det vakre og velstelte utseendet, selv etter at du har forlatt salongen.