Frp får kritikk: Fikk milliongave

26/07/2023 09:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Flere reagere på den store pengegaven.

Tidligere denne uken ble det avslørt at Fremskrittspartiet hadde mottatt en donasjon på 5 millioner kroner fra aksjonsgruppen «Aksjon for borgerlig valgseier».

Gruppen er kontroversiell fordi den ikke røper hvem som står bak pengegavene.

Flere stortingspolitikere reagerer nå på pengegaven.

- Dette bidrar til amerikanske tilstander i norsk politikk, sier Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet (Ap), til DN.

I USA sendes store donasjoner til politiske organisasjoner anonymt gjennom deres egne innsamlingskomiteer, såkalte «Super PACs».

Andreas Sjalg Unneland, stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti (SV) er enig med Stenseng.

- Det er sterkt kritikkverdig at Frp ønsker å motta penger fra en organisasjon som er organisert ene og alene for å omgå partifinansieringsreglene vi har i Norge, sier han til avisa.

Frp-generalsekretær Finn Egil Holm mener at aksjonsgruppen er registrert på samme nivå som andre selskaper, og informasjon om denne gruppen finner du på nettsiden «Aksjon for borgerlig valgseier».

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.