Fryktelig syn: Hvem gjør noe sånt?

30/11/2023 20:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Dyreværnet
Foto: Dyreværnet
De ble fundet i et skur med grusomme skader på halsen.

OBS! Artikkelen inneholder voldsomme bilder.

I forrige uke reagerte det danske Dyrevernet på en melding om en som «avlet for mye». Men det var et annet syn som sjokkerte den ansatte Bonnie da hun ankom til adressen.

– Da Bonnie kom ut, ble hun møtt av valper som bodde ute i et uisolert fjøs. Det kan du ikke gjøre, sier Nina Amdi, utrykkingsleder i det danske dyrevernet, til SE og HØR.

Det var imidlertid langt fra det eneste som var galt. Selv om alle valpene var livlige og glade, hadde tre av dem grusomme skader i nakken og halsen.

– Eieren sier at halsbåndet er litt stramt på valpene, og vår ansatte kan raskt bekrefte dette. Hos tre av valpene har halsbåndet vokst helt ned i halsen, sier Nina Amdi til SE og HØR.

Du kan se bilde av valpene nederst i artikkelen.

Valpene blir kjørt til dyresykehuset. Her kommer de straks under kniven. Den ene valpen måtte opereres i to timer og fikk installert dren.

Nina Amdi måtte dessverre meddele at ikke alle valper kunne reddes:

– Når det gjelder en annen valp, konkluderer veterinæren med at den dessverre må avlives fordi halsbåndet er for langt inn. Blodårene ville rett og slett sprekke hvis de prøvde å fjerne det

Nå er de gjenværende valpene – født i august – snart klare for adopsjon.

Ifølge Nina Amdi er dette søte og livlige valper:

– Men det er klart at det er ting de ikke har opplevd. De er så dårlige for mennesker, men de trenger å bli sosialisert - både med andre hunder og med andre ting. Grunnleggende ting som å se seg i speilet, for eksempel, kan du se at de aldri har opplevd, sier hun.

Dyrevernet sier at de akkurat nå har en god dialog med eieren som har overlevert alle valpene. Eieren var utrolig opprørt over at valpene hadde havnet i en så skummel tilstand, forteller Nina Amdi. Han eller hun kan nå se frem til en politianmeldelse.

– Når du velger å ha dyr eller valper, har du en forpliktelse. Du kan ikke sette dem ut i et skur og bare la dem være i fred. De har fått vann og mat, men de har ikke vært i noens hender da det ikke er oppdaget med halsbåndet, sier Nina Amdi.

Foto: Dyreværnet

Foto: Dyreværnet