Gaute Grøtta Grav: Kan bli ordfører

27/03/2023 14:28

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia commons
Foto: Wikimedia commons
- Det er en ære å skulle få bære den tittelen.

I fjor høst ble det kjent at tidligere Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav (43) blir Høyres ordførerkandidat i hjembyen Rauma. 

- Jeg har ikke stått på barrikadene og ropt, men nå har jeg tatt valget om å bli Høyres topplistekandidat, sa han til Åndalsnes Avis den gang.

TV 2 omtalte saken først.

Fredag ​​deltok 43-åringen på Høyres landsmøte på Gardermoen. Dette var Grøtta Gravs aller første landsmøte.

- Det å være her er helt fantastisk, for da kommer man i kontakt med andre som brenner for sine lokalsamfunn, og for Norge, sier han til TV 2.

Grøtta Grav forteller at han er født og oppvokst i politikken. 

- Bestefaren min var ordfører, faren min har jobbet i KS i store deler av livet, og på rådhuset. Jeg føler dette er som å komme hjem, egentlig.

På landsmøtet holdt den tidligere programlederen flere presentasjoner for de oppmøtte.

Blant de 500 personene i lokalet er Høyre-leder Erna Solberg (62) og andre mangeårige politikere. Det skriver Se og Hør.

Likevel hevder Grøtta Grav 20 års erfaring i TV-bransjen har bidratt til å lette spenningen. 

- Det er ikke sikkert mitt forslag blir stående her i dag, men da har jeg fått vist meg mye fram, fått masse kontakter fra hele Norge. Det vil kommunen vår nyte godt av når jeg blir ordfører.

43-åringen ser også på en tidligere TV-karriere som en fordel. For han er allerede et kjent ansikt for mange.

- Jeg har jobbet med TV i over 20 år. Her har jeg fått erfaring med å snakke enkelt og konkret - snakke sånn at folk forstår, og stå for det du sier. Du kan ikke si noe og så si noe annet dagen derpå, sa han i fjor til Dagbladet.

Han sa også at han var klar til å bli ordfører.

- Det er en ære å skulle få bære den tittelen. Det mener jeg at jeg er rustet til. Jeg har et stort nettverk her og i resten av Norge.