'George Floyd' politimann slipper unna med få år i fengsel

22/07/2022 09:01

Emma Sletta

Nyheter
Drapet på George Floyd skapte voldsomme demonstrasjoner over hele verden / Foto: Shutterstock
Drapet på George Floyd skapte voldsomme demonstrasjoner over hele verden / Foto: Shutterstock
En av offiserene i «George Floyd»-saken har fått sin dom, og den er LANGT FRA så hard som aktor hadde håpet.

I mai 2020 ble den svarte amerikaneren George Floyd drept av den hvite politimannen Derek Chauvin under en voldelig arrestasjon. 

Floyd ble arrestert på grunn av mistanke om å betale med falske penger, men arrestasjonen førte til at den 46 år gamle mannen mistet livet fordi Chauvin knuste Floyds nakke med kneet i hele ni minutter.

Under prosessen ropte Floyd flere ganger om hjelp, og sa at han ikke kunne puste.

Drapet på Floyd utløste store protester og demonstrasjoner ikke bare i USA, men rundt om i verden, og i mai i fjor ble Chauvin dømt til 22,5 års fengsel for sin rolle i saken.

Også til stede under arrestasjonen var offiserene J. Alexander Kueng og Thomas Lane, som hjalp Chauvin med å arrestere Floyd, og Tou Thao, som forhindret vitner i å hjelpe den trengende amerikaneren.

Alle tre har siden blitt dømt for å ha bidratt til Floyds død, men så langt har de ikke fått sin dom oppfylt.

Kueng og Thao har ennå ikke fått sin dom oppfylt, men nå er Lane dømt til 2,5 års fengsel for sin rolle i Floyds død, ifølge TV 2.

Aktor gikk i mer enn fem år i fengsel, men dommeren understreket at Lane, som blant annet holdt en pistol mot Floyds hode under arrestasjonen, spilte en «minimal rolle» i saken.

Det skriver CNN ifølge TV 2.