Putin til Vesten: Fjern disse sanksjonene

21/07/2022 07:44

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin vil ha fjernet noen spesifikke sanksjoner.

Krigen i Ukraina har fått Vesten til å smelle hælene til gulvet mot Russland, som nå er sanksjonert i nesten alle tenkelige områder. Det gjør ikke bare vondt i den russiske økonomien, men også verdensøkonomien.

Dette skyldes færre ressurser av for eksempel gass og olje. Det er ikke overraskende at den russiske siden ønsker å kvitte seg med sanksjonene. Og nå er det gjort et forsøk.

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige sanksjoner mot Russland, som han hevder hindrer landets korneksport, fjernes.

– Vi vil sikre eksport av ukrainsk korn, men vi antar at alle restriksjoner knyttet til luftleveranser på eksport av russisk korn da også vil bli opphevet, sa Putin.

Dette er ikke første gang Putin har oppfordret til at vestlige sanksjoner fjernes i bytte mot å sikre eksport av russisk korn.

– Amerikanerne har i stor grad opphevet restriksjoner på tilbudet av russisk gjødsel til det internasjonale markedet. Hvis de ønsker å forbedre situasjonen i det internasjonale matmarkedet, håper jeg det samme vil skje med tilførselen av russisk korn til eksport, sier den russiske lederen.

Ukraina og Russland kom også et skritt nærmere en avtale som ville tillate millioner av tonn korn å bli eksportert ut av Ukraina. Det har så langt blitt blokkert av russerne.

I Teheran takket Putin den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan for å ha gjort en innsats for å øke eksporten av ukrainsk hvete. Det gjorde han etter et møte mellom Iran, Tyrkia og Russland, som fant sted i den iranske hovedstaden.