Gjenåpningen fremskyves

13/08/2021 10:29

Emma Sletta

Nyheter
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Norge har fått tilgang på en million ekstra vaksiner donser fra Moderna. Det sier statsministeren betyr at gjenåpningsfasen fremskyves med 2 uker.

– Det betyr i praksis at i midten av september skal vi være ferdig med å sette dose to. Vi har i løpet av kort tid kuttet ned med en måned. Da kommer vi inn i en annen hverdagssituasjon, forteller statsminister Erna Solberg til VG.

– Jo høyere andel av befolkningen som er fullvaksinert, jo raskere kan vi ta de siste stegene for å gjenåpne Norge. Vi vil da ha gjenåpning basert på en normal hverdag, men med høyere beredskap, fortsetter hun.

Så langt er i overkant av 69 prosent av befolkningen vaksinert med minst én dose, mens nærmere 39 prosent er fullvaksinert. Det er satt over 5,8 millioner vaksinedoser i Norge.

Selv om Norge nå mottar én million ekstra Moderna-vaksiner, var de en reduksjon i leveransene fra produsenten på omkring 200.000 doser - slik at den reelle økningen er 800.000 ekstra doser. Det fremgår av den oppdaterte vaksinekalenderen fra FHI.

I denne fremgår det også at de legger til grunn 10.000 ekstra Pfizer-doser i august sammenlignet med vaksinasjonskalenderen fra slutten av juli.

– Jo raskere vi er ferdig med de over 18, jo raskere kan vi gå i gang med de under 18 år, sier Solberg.

FHI har tidligere uttalt at dette arbeidet egentlig skal være ferdig innen utgangen av september.

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.