Gjert Ingebrigtsen åpner opp om familiekonflikten: Vil si unnskyld

17/10/2023 12:56

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå bryter han stillheten rundt familiekonflikten.

Det har vært mye uro rundt familien i det siste, og forholdet mellom Gjert og hans tre sønner beskrives som anstrengt.

I podkasten «Skyld og skam» av Abid Raja og Nadia Ansar forteller nå friidrettstrener Gjert åpent om situasjonen i familien.

I den rundt 50 minutter lange episoden forteller han åpenhjertig om forholdet til familien, livet som trener og den vanskelige barndommen han hadde. Den 57 år gamle mannen ber også kona Tone om unnskyldning.

VG var først ute med å omtale hendelsen.

Podkasten ble spilt inn rett før bryllupet til Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Far Gjert var ikke invitert, men mamma Tone var det.

– Hun er invitert og jeg er ikke invitert. Det er jo helt håpløst ikke å kunne være til stede når barna gifter seg. Det er klart det er smertefullt.

– Først og fremst vil jeg si unnskyld til kona mi, fordi hun har blitt et uskyldig offer i denne jakten på mål. Hun bærer på en måte sår på vegne av alle. Hun bærer mine, og hun bærer barna sine, sier Gjert Ingebrigtsen i podkasten.

 Vil du si unnskyld til Jakob?

– Jeg har lyst til å si unnskyld til mange mennesker, men det å formulere en unnskyldning vil være vanskelig, fordi du vet ikke punktet hvor ting gikk galt.

57-åringen vil ikke gå inn på detaljene i familiestriden, men han sier han sannsynligvis ikke ville tatt de samme valgene i dag hvis han hadde fått sjansen.

– På et tidspunkt sa guttene at nå må vi stoppe fordi det går utover alt som finnes av fremtidige relasjoner. Nå må vi stoppe det toget før det raser i fjellveggen, sier Ingebrigtsen.

– Det er en kjempefarlig kombinasjon når foreldre går inn og blir premissgiver på den økonomiske siden.

Selv i podkasten gjør han det klart at han gjerne ville gjort ting annerledes.

– Hvis jeg hadde visst det jeg vet i dag, og kunne skrudd tiden tilbake igjen, så hadde jeg nok aldri rukket opp hånden og sagt ja til å være trener. Det er ikke verdt å ofre familierelasjoner for idretten. Det er ingenting som er verdt det, understreker han.