Gjør narr av Black Lives Matter: Meghan cover forårsaker sinne

16/03/2021 13:00

Emma

Nyheter
Det satiriske magasinet Charlie Hebdo skaper nok en gang en røre. Denne gangen er de anklaget for å gjøre narr av Black Lives Matter-bevegelsen.

Frankrike har ved flere anledninger opplevd at alle øyne var på dem. Det er hjemlandet til det satiriske magasinet Charlie Hebdo, som også har blitt fremhevet i Danmark på grunn av Muhammed-tegneseriene.

Selvfølgelig var dette også noe som forårsaket en røre, men nå er de tilbake i fokus, men på grunn av en annen tegning på forsiden.

Charlie Hebdo er kjent for å ta ting til grensen, men nok vil være nok, og denne gangen har de blitt anklaget for å ta det for langt.

Det skriver MirrorDaily Mail og Insider.

Tegningen viser den britiske dronningen knelende på Meghan Markles nakke. De skriver ved siden av tegningen, "hvorfor Meghan forlot Buckingham", som hun selv svarer i tegningen, "fordi jeg ikke lenger kunne puste".

Så det er ikke bare Meghan Markle de gjør narr av, men også Black Lives Matter-bevegelsen. Det var drapet på George Floyd i USA som utløste bevegelsen i USA da han døde da en politimann knelte på nakken.

Det førte også til protester andre steder i verden, og dette er hva Charlie Hebdo er anklaget for å nedvurdere.

 

Det er så galt

Selvfølgelig har mange kommentert Charlie Hebdos forside på Facebook, Twitter og Instagram.

Det samme har Dr Halima Behum, som er administrerende direktør i Runnymede, som jobber for rasemessig likestilling i Storbritannia.

"Charlie Hebdo, dette er galt på alle nivåer. Dronningen som George Floyds morder som brekker Meghans hals? Meghan som sier hun ikke kan puste? Dette flytter ikke grenser, får noen til å le eller utfordre rasisme. Det nedverdiger saken og skaper uenighet over hele linja», skrev hun i innlegget sitt på Twitter.

Intervjuet med Harry og Meghan førte blant annet til at kongefamilien ble anklaget for å være rasistisk, noe som ble skutt ned veldig raskt.

Disse påstandene kom etter at Harry sa at de var bekymret i kongefamilien hvor mørkt barnet deres ville være da det ble født.