Gode ​​nyheter for Ukraina

09/11/2023 23:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraina gjør fremskritt.

Til tross for intense kamper mot russisk aggresjon sør og øst i landet, har Ukraina gjort fremskritt mot å bli medlem av Den europeiske union (EU), ifølge Financial Times.

EU-kommisjonen har bekreftet Ukrainas kandidatstatus og vil anbefale at EUs medlemsland åpner offisielle samtaler om Ukrainas medlemskap.

Ukraina har forpliktet seg til å gjennomføre reformer for å møte EUs byråkratiske og politiske forhold.

Kommisjonen mener at Ukraina har oppfylt kriteriene tilstrekkelig, forutsatt at det fortsetter reformarbeidet og oppfyller de gjenværende kravene i de syv trinnene.

Det er imidlertid noen problemer som Ukraina må ta tak i, inkludert tiltak mot oligarker, lobbyvirksomhet og nasjonale minoriteter. Hvis alle medlemsland gir grønt lys, kan EU snart inkludere 28 europeiske stater.

EU har et omfattende samarbeid på flere områder, blant annet økonomi, sikkerhet og forsvar. Ukrainas inntreden som medlemsland vil bety en stor endring og gjøre landet i stand til å delta i en rekke felles samarbeid.

EU har også et betydelig forsvarsfond for ulike initiativ, med et budsjett på 8 milliarder euro for 2021–2027, hvorav 2,7 milliarder euro er øremerket forsvarssamarbeidsforskning og 5,3 milliarder euro til kapasitetsutviklingsprosjekter som utfyller nasjonale bidrag.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.