Google Maps med stor endring: Påvirker alle brukere

11/02/2024 23:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Løsningen blir snart standardløsningen.

Google Maps er utrolig nyttig som navigasjon, og appen har også gjennomgått en rivende utvikling de siste årene.

Appen tilbyr veiledning i sanntid, trafikkoppdateringer, alternative ruter og detaljerte kart, noe som gjør den til en uunnværlig hjelper på veien. Nå er nok en stor endring på vei.

Google Maps introduserer en revolusjonerende oppdatering som vil endre måten brukerne får veibeskrivelser på. Den nye funksjonen, en tredimensjonal navigasjonsvisning, lar nå brukere se bygninger og landskap i 3D, som Google sier skal gi en mer intuitiv og detaljert navigasjonsopplevelse.

Denne oppgraderingen, som tidligere var tilgjengelig i en prøveversjon, blir snart den nye standardinnstillingen for alle Google Maps-brukere, inkludert de som kjører Android Auto.

Den innovative 3D-visningen endrer perspektivet til kartvisningen, og gjengir bygninger som romlige geometriske figurer i stedet for flate ikoner. Dette gir en ny dybde til kartapplikasjonen, som ifølge brukerne gjør navigeringen enklere og forbedrer orienteringen i ukjente områder. "Det gjør navigeringen litt enklere og gir bedre orientering i området," forklarer en bruker som allerede har hatt gleden av å prøve ut den nye funksjonen.

Funksjonen ble først lagt merke til av amerikanske brukere i tredje kvartal 2023 og har siden den gang spredt seg til europeiske brukere. De positive tilbakemeldingene fra tidlige brukere har oppmuntret Google til å gjøre 3D-visningen til standardinnstillingen i applikasjonen.

Brukere kan imidlertid manuelt velge å deaktivere denne visningen hvis de foretrekker den tradisjonelle 2D-visningen.

Selv om den nye funksjonen generelt har blitt mottatt positivt, har noen brukere rapportert begrensninger, for eksempel at 3D-visningen bare er tilgjengelig i det lyse temaet i applikasjonen. Det er ennå ikke klart om dette skyldes en feil eller en bevisst beslutning fra Googles side.

Google Maps siste oppdatering signaliserer et skifte mot mer avanserte og brukervennlige navigasjonsverktøy, og styrker applikasjonens posisjon som ledende innen digital kartlegging og navigasjon.