Gratis juletre til alle som vil ha

04/12/2023 06:57

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
De gir nå ut gratis juletre til alle som vil ha.

Haugesund kommune gir gratis juletre til alle som vil ha. Folk kan komme og felle trærne selv fram mot jul.

Haugesunds Avis skriver at kommunen har for mange trær. Byheiene eser ut, og det er både gran og furu å hente for dem som ønsker seg et juletre.

– Mange sliter økonomisk. Derfor gir vi juletre til alle som ønsker det, sier parkleder Svein Aase i Haugesund.

Innbyggere i nabokommuner er også velkomne.

Trærne er fine som juletrær, men lite ønsket i naturen. Ordningen med gratis juletre beskrives som en vinn-vinn-løsning.

Kommunen har delt et kart som viser hvor folk kan felle trær – og hvor det er mulig å få seg litt gløgg og pepperkaker mellom slagene. Motorsag er ikke tillatt å bruke.

– Vi håper det kommer en haug med folk. Trær er det mange av. Blir det lite oppmøte, sitter vi igjen med litt for mye gløgg, sier Svein Aase.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.