Grusom sak skal opp for retten: Speiderleder voldtok 10-åring i Legoland

21/09/2023 19:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 44 år gammel mann er tiltalt for flere grove seksuelle overgrep og overgrep mot 10 år gamle jenter.

En 44 år gammel dansk mann som er siktet i en rekke grusomme saker som gjelder seksuelle overgrep mot barn, vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag morgen.

Han vil blant annet bli siktet for voldtekt, som skal ha skjedd mens den 44 år gamle mannen jobbet som speiderleder og hadde pedagogisk ansvar for små jenter.

I sin helhet er han tiltalt for tre tilfeller av ufullbyrdet voldtekt og to tilfeller av usømmelig overgrep, alle begått mot ulike jenter på 10 år.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha vært i besittelse av en stor mengde barnepornografi i 2021, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet har alle seksuelle overgrep som har skjedd fra slutten av 2016 og ett år senere vært i forbindelse med en utflukt med barna.

Den første voldtektshendelsen skal ha skjedd under en tur til Legoland, der den 44 år gamle mannen er tiltalt for blant annet å ha kjent en da 10 år gammel jente på rumpe og bryster, og for å ha penetrert fingrene hans.

I tillegg skal han under en villmarkstur ha lagt en hånd i soveposen til en 10 år gammel jente og kjent henne flere steder på kroppen og kjønnsorganene.

Ekstra Bladet kan videre beskrive hvordan den 44 år gamle mannen skal ha voldtatt en annen 10-åring flere ganger med fingrene.

Det samme skjedde under en overnatting i 2017, hvor han tidligere hadde gitt barnet massasje i korsryggen. Senere skal han ifølge tiltalen ligge tett inntil henne om natten mens hun sov i sin egen seng.

Ifølge Ekstra Bladet handler alle sakene om skjerpende omstendigheter fordi alle ofrene var mindreårige jenter og fordi tiltalte i forbindelse med de seksuelle overgrepene var speiderleder og hadde ansvar for jentenes utdanning og oppdragelse.

Saken skal behandles over tre rettsdager i retten, og dommen er ventet i slutten av denne måneden.