Grusom video fra Hawaii: Beboer filmer avskjedsvideo

16/08/2023 18:30

Emma

Nyheter
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Flere har mistet livet i de voldsomme brannene på Hawaii. Nå har en innbygger i den hardest rammede byen delt en hjerteskjærende video som viser hvor ille katastrofen var.

En gang et ferieparadis med frodige skoger, fargerike byer og milevis med strender.

De siste dagene har imidlertid hawaiiske Maui vært oppslukt av flammer etter at en rekke voldsomme skogbranner har fortært store områder på paradisøya.

I skrivende stund er dødstallet oppjustert til 101, men det er både fryktet og ventet at tallet vil stige betydelig. Det er fortsatt 1.300 savnede på den populære ferieøya.

Mens myndighetene prøver å identifisere ofrene, fortsetter hjerteskjærende historier – og videoer – å dukke opp.

Se videoen filmet av Denny Yuckert herunder.

Han bodde i den historiske byen Lahaina da flammene plutselig – og i rekordfart – spiste seg inn i byen og utslettet alt. I dag meldes det at byen er nesten helt utbrent, og at de aller fleste dødsfallene har skjedd her.

Denny Yuckert sier til ABC News at han er overbevist om at han kommer til å dø. Derfor valgte han å filme en «avskjedsvideo» mens han prøvde å skjerme seg fra flammene.

Han og en rekke andre innbyggere gjemte seg bak en steinmur ved vannet da flammene slukte byen.

Han legger til at mange innbyggere ble fanget i flammehavet fordi det ikke kom noen advarsler fra myndighetene.

Han overlevde mot alle odds, men andre rundt ham var ikke så heldige. Dermed opplevde han at flere bukket under rett ved siden av seg.

"Hver gang jeg trakk pusten, ble jeg nesten kvalt til døde fordi luften var så bitter at den nesten kuttet halsen min," sa Yuckert.

Han sa at han tidligere hadde forsøkt å unnslippe brannene i bilen sin, men det var så mange biler at han måtte stoppe og søke tilflukt til fots.

Han er langt fra den eneste som har forsøkt å rømme med bil. Det samme gjorde en familie på fire som dessverre ikke overlevde.

Søket er ventet å fortsette i minst en uke, opplyser guvernøren på Hawaii.

Naturkatastrofen på Hawaii er den verste som har rammet den amerikanske staten siden 1960. Den gang drepte en tsunami 61 mennesker.

Ifølge University of Hawaii er store branner ikke ukjent på denne tiden av året.