Grusomt overfall med machete på lekeplass: Nå skal saken avgjøres

17/03/2023 12:37

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå skal saken om det grusomme overgrepet avgjøres.

En 16 år gammel gutt var nær ved å dø da tre ungdommer angrep en lekeplass rett overfor Kirsebærhavens Skole i Valby. Angrepet fant sted 13. desember 2021.

Men nå skal de tre ungdommene, to 16-åringer og en 18-åring, stilles for et panel ved Retten på Frederiksberg 22. mars.

Slik skriver Ekstra Bladet. Ifølge tiltalen skjedde angrepet da 18-åringen ga ordre til 16-åringen om å «gå til angrep» over telefon.

Først ble det tildelt en hodeskalle til fornærmede, hvoretter 16-åringen, som nå er siktet, dro frem en machete.

Macheten ble først brukt til å stikke 16-åringen i høyre side av ryggen, noe som førte til et stikk.

Offeret falt deretter på kne, hvoretter macheten ble kuttet mot høyre side av bakhodet. Gutten pådro seg en ni ganger tre centimeter lesjon i hodeskallebeinet, med et underliggende brudd i nakkebeinet.

Angrepet resulterte videre i en mindre pøl av blod og luft over duraen under bruddet. Gutten overlevde takket være rask traumebehandling.

Den 16 år gamle gutten bak machete-angrepet er siktet for drapsforsøk, mens de to andre gjerningsmennene er siktet for vold av særlig rå, brutal eller farlig karakter.

I mellomtiden er de tre tiltalte løslatt fra varetekt, men siden saken nå er behandlet av en jury, satser påtalemyndigheten på at saken ender med minimum fire års fengsel for gutten som begikk angrepet.

Over 10 vitner skal avhøres i retten, som blant annet inkluderer noen av personene som kom fornærmede til unnsetning og ringte både politi og ambulanse.

En lege skal også forklare nærmere om alvorlighetsgraden av skadene under rettssaken. Ifølge tiltalen var 16-åringen i livsfare.

Alle de tre tiltalte har så langt erkjent straffskyld.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.