Gutt på 10 år dør nesten etter å ha drukket vann

14/07/2023 08:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: WIS-TV
Foto: WIS-TV
To foreldre har gått ut med en advarsel etter at deres 10 år gamle sønn måtte fraktes til sykehus etter at han drakk seks flasker med vann og endte opp med vannrus.

Ray Jordan var ute og lekte med sine unge søskenbarn i Columbia i Sør-Carolina i helgen den 4. juli og løp rundt i huset, en gjeng med gutter sammen og hoppet på trampolinen.

Etter å ha lekt med søskenbarna sine mens solen slo ned, hadde Ray stukket inn for å skaffe seg vann - men uten foreldrenes visshet hadde han faktisk overhydrert, og slått tilbake seks flasker vann mellom 20.30 og 21.30.

Rundt en time senere, klokken 22.30, begynte foreldrene Stacy og Jeff Jordan å legge merke til at noe var galt da unggutten begynte å kaste opp.

I en samtale med WISTV sa Stacy at det var som om sønnen deres var "på narkotika" eller "full", og faren la til:

"Han kunne ikke kontrollere hodet eller armene eller noe. Hans motoriske funksjoner var borte. Jeg hastet ham rett opp til Richland Children's på det tidspunktet."

På sykehuset kjørte medisinere en serie tester for å prøve å finne ut hva som var galt med Ray og oppdaget at natriumnivåene hans var farlig lave, noe som skjer når nyrene ikke klarer å holde tritt med vannmengden som kommer inn i kroppen.

Stacy sa: "De ga ham noe for å hjelpe ham med å urinere så mye som mulig for å få ut disse væskene fordi det hovnet rundt hjernen hans, det var derfor hodet hans gjorde så vondt."

Han ble også gitt natrium og kalium av leger for å hjelpe med å prøve å regulere blodet hans.

Heldigvis ble Ray helt frisk og er nå ved god helse - men familien deler historien sin for å advare andre foreldre om de potensielle farene ved å drikke for mye vann.

Foreldrene sier at den skumle episoden har lært dem å veksle mellom drikkevann og sportsdrikker - som Gatorade - fordi de inneholder elektrolytter som ikke fortynner blodstrømmen din på samme måte som vann gjør.

Foreldrene uttrykte også sin takknemlighet til ansatte ved Prisma Health Children’s Hospital i Columbia for alt de gjorde for Ray.

NHS anbefaler at barn bør drikke 6-8 glass væske per dag og sier at "de beste drikkene å slurpe er vann og lettmelk".