Han gjør dette med ugresset sitt: Du vil ikke tro dine egne øyne når du ser hva som skjer

26/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er mange måter å fjerne ugress fra hagen på.

Når det gjelder å gjøre hagene våre vakre og ugressfrie, ønsker mange av oss å unngå bruk av kjemikalier.

Heldigvis finnes det en rekke naturlige løsninger som allerede ligger i våre kjøkkenskap. Men før du setter i gang, må du bryte ugressets naturlige beskyttende lag.

Bland derfor to kopper vann og noen dråper oppvaskmiddel i en sprayflaske og spray blandingen direkte på ugresset – dette gjør metodene i artikkelen mer effektive.

Her er fem enkle og effektive måter å kontrollere uønsket ugress i hagen din på:

Tørk ut ugresset

En enkel måte å bekjempe ugress på er å la det tørke ut. Bland to kopper vann og en spiseskje ren alkohol (96%) i en sprayflaske og påfør blandingen direkte på ugresset. Dette vil føre til at plantene tørker ut og gjør dem enkle å fjerne.

Bruk kokende vann

Varmt vann kan også være en effektiv metode for å bekjempe ugress. Hell kokende vann direkte på ugresset og det vil føre til at plantene brenner og røttene dør. Vær imidlertid forsiktig med hvor du bruker denne metoden, da det varme vannet kan skade andre planter i nærheten.

Sitronsaft og eddik

Ugress liker ikke syre, og det kan du dra nytte av ved å blande to spiseskjeer sitronsaft og en kopp hvit eddik i en sprayflaske. Spray blandingen direkte på ugresset, og det vil bidra til å drepe dem. Metoden påvirker ikke jorda og er trygg for andre planter og blomster.

Bakepulver for forebygging

Natron kan også brukes til å fjerne ugress. Dryss en teskje natron rundt roten til planten du vil fjerne. Dette vil forhindre fremtidig vekst av uønsket ugress og er spesielt nyttig i områder som innkjørsler der ingen planter skal vokse.

Eddik

For denne metoden, fyll en sprayflaske med eddik og en liten mengde oppvaskmiddel. Spray deretter blandingen på ugresset. Gjenta flere ganger til ugresset er borte. Eddikmetoden kan sees i videoen nedenfor, og resultatene er utrolige: