Har du dem? Brukte Ikea-møbler er verdt flere tusen kroner

26/01/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Møbler som ble solgt for noen hundre kroner selges nå for flere tusen.

Ikea, det ikoniske svenske møbelhuset, har forvandlet interiørverdenen med sine smarte og rimelige løsninger. Fra stilig design til funksjonelle møbler, har Ikea vært en global trendsetter.

I dag er Ikea synonymt med smarte og rimelige møbler, men de har gjennom årene utviklet seg til mer enn bare praktiske innredningsløsninger. Noen av modellene deres har nå blitt sanne samleobjekter og representerer betydelig verdi.

Det skriver lasemainedecastres

Det er imidlertid ikke bare funksjonalitet som driver disse prisene, men også sjeldenhet og designsamarbeid med anerkjente kunstnere. Fremhevet som spesielle juveler på bruktmarkedet er for eksempel modellene;

  • IMPALA, en lenestol laget av Gillis Lundgren i 1972, solgt den gang for 37 euro, nylig solgt for rekordsummen på 2.300 euro

  • Den vintage GUIDE-hyllen designet av Niels Gammelgaard i 1985, hvis startpris var rundt 65 euro, selges nå for rundt 1.629 euro

  • Et annet produkt er DUETT-lampen designet av Bent Gantzel Boysen i 1983, som ble lansert for kun 6,90 euro og nå selges for rundt 250 euro

  • Sky lounge lenestolen designet av Tord Björklund på 1980-tallet er verdsatt mellom 700 og 3000 euro, avhengig av tilstanden.

Imidlertid deler ikke alle Ikea-møbler samme skjebne.

Favoritter som Billy-bokhyllen og Kallax-hyllen holder seg stabile på bruktmarkedet, mens enkelte ikoniske kolleksjoner som Järpen-stolen til Niels Gammelgaard eller samarbeid med designikoner som Virgil Abloh og Hay har fått særlig oppmerksomhet og økt etterspørsel.

For de som ønsker å investere i potensielle skatter, er det noen verdifulle tips. Prioritere designerartikler, holde øye med begrensede oppføringer og ta hensyn til trender.

Det kan være avgjørende å finne møbler som ikke bare setter et estetisk preg på hjemmet, men som også øker i verdi over tid.

I Ikeas verden av møbler og gjenstander er det skjulte skatter som venter på å bli oppdaget av de som er klar over deres potensielle verdi.