Historien om 'Askepott' fra prinsens fest vil ingen ende ta: Nå har hun takket nei til et vanvittig tilbud

25/10/2023 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det var et nei fra danske 'Askepott'.

Nå har feststemningen så smått satt seg i kjølvannet av et smell av en fest for prins Christian – men én ting blir aldri dekket.

For de der kongehuset har en høy stjerne kan nikke gjenkjennende til at historien om den danske 'Askepott' har stjålet alle overskriftene. Og denne historien er intet unntak.

Den 18 år gamle unge kvinnen ved navn Anne-Sofie Tørnsø Olesen, som senere har blitt kalt 'den danske Askepott', har med et enkelt steg - eller rettere sagt, en venstre stylte - fanget oppmerksomheten ikke bare i Danmark, men også i i utlandet.

Hun glemte skoene etter festen hos prins Christian – akkurat som i eventyret om Askepott. Og siden hun glemte skoen, har det vært mye vann i bekken.

Nå har 18 år gamle Anne-Sofie Tørnsø Olesen fått skoene tilbake, men det stopper ikke der. Noen ganger er verdien av et minne langt mer enn dets materielle verdi.

Dette ble tydelig demonstrert av Anne-Sofie Tørnsø Olesen, som ble tilbudt svimlende 10.000 kroner for en sko hun la igjen på prins Christians bursdag.

Anne-Sofie, som nå har blitt kalt «Askepott» av media, hadde faktisk ikke noe ønske om å få skoen tilbake.

Hun ville ha funnet det mer minneverdig hvis kongehuset hadde beholdt det som et minnesmerke. Og i dag har hun fortsatt de samme følelsene rundt den heftig omdiskuterte gullskoen.

Den blir i hvert fall ikke solgt for hva som helst. Dette avslører hun til B.T.

Her legger hun ikke skjul på at hun ble tilbudt 10.000 kroner for skoen, men det ble et nei.

Og nå drømmer Anne-Sofie om at skoen skal finne sin siste hvileplass på et museum, kanskje Amalienborgs eget eller Nasjonalmuseet.

Den andre skoen i paret har allerede funnet sin skjebne; den står utstilt i Anne-Sofies fars vinbutikk i Lynge.