Historisk bilde av Trump frigitt

27/08/2023 14:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
USAs tidligere president Donald Trump ble fredag løslatt mot kausjon anklaget for forsøk på valginnblanding.

Natt til fredag ble et historisk bilde av USAs tidligere president Donald Trump frigitt fra myndighetene i Fulton County.

Bildet, som kalles et mugshot, ble tatt da Donald Trump meldte seg for myndighetene i fylkesfengselet i Fulton.

Et slikt bilde blir alltid tatt av tiltalte i amerikanske straffesaker. Men dette er første gang en tidligere president har fått tatt et mugshot.

Han fikk også registrert fingeravtrykkene sine og registrerte vekten på i underkant av 98 kilo, skriver The Guardian.

Ifølge CNN ble Donald Trump formelt registrert som nummer P01135809.

Det ble tatt i forbindelse med hans overgivelse til myndighetene i Fulton County i delstaten Georgia. Arrestasjonen ble gjort i forbindelse med saken der han er anklaget for å ha forsøkt å omgjøre valgnederlaget i 2020.

Løslatt mot kausjon

Påtalemyndigheten i Georgia tiltalte i forrige uke Trump på 13 punkter i forbindelse med en sak om forsøk på å tukle med resultatet av presidentvalget i november 2020.

Ekspresidenten er løslatt mot kausjon.

Det var allerede enighet om at han skulle løslates mot kausjon på 200.000 dollar, tilsvarende nesten 2,1 millioner norske kroner, skriver Ritzau.

Donald Trump selv har også delt sitt mugshot på det sosiale mediet X, tidligere kjent som Twitter, hvor han ikke har delt noe siden 8. januar 2021. Det vil si to dager etter at Kongressen ble stormet.

Under bildet har han skrevet ordene:

- Valginnblanding. Aldri overgi deg!

Han har også lovet å ikke true de andre tiltalte eller vitnene i saken på sosiale medier.

- Vi gjorde ikke noe galt

Donald Trump sa ord om arrestasjonen på vei inn i privatflyet etterpå.

– Vi har ikke gjort noe galt. Jeg gjorde ikke noe galt, sa den tidligere presidenten i USA før han gikk om bord i privatflyet på Hartsfield-Jackson-flyplassen i Atlanta.

Han er tiltalt sammen med 18 andre personer.

– Vi har all rett til å stille spørsmål ved et valg som vi mener er uærlig, sa Trump.

CNN melder at i tillegg til Trump har 11 av disse overgitt seg til myndighetene i forbindelse med saken. De fleste har blitt løslatt igjen etter å ha betalt kausjon. En tiltalt ved navn Harrison Floyd er imidlertid fortsatt i myndighetenes varetekt.

Tidlig om morgenen dansk tid ankom han Newark flyplass i delstaten New Jersey. Ifølge CNN skal han ha kjørt derfra til Bedminster Golf Club, som han eier.

Foto: Fulton County Sheriff's Office