Høysesongen for innbrudd er rett rundt hjørnet: Slik reduserer du risikoen

18/10/2023 15:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det skal ikke mye til for å redusere risikoen for innbrudd.

Det har ikke gått upåaktet hen at det har begynt å bli færre dagslystimer i døgnet. Det er et tydelig tegn på at vinteren er på vei, men det betyr også at nordmenn nå går inn i høysesongen for innbrudd.

Men frykt ikke. Fjordavisen har tidligere gitt tre gode tips til hvordan du kan gardere deg mot ubudne gjester, som du kan lese nedenfor.

Svakheter i hjemmet ditt

Start med å se hjemmet ditt gjennom øynene til en potensiell innbruddstyv. For å gjøre det vanskelig for dem bør du vurdere å investere i innbruddssikre dører og vinduer samt kvalitetslåser.

En sikkerhetsklassifisert inngangsdør er et effektivt avskrekkende middel, da det krever betydelig mer tid og krefter å bryte inn enn en vanlig dør.

Husk også å ta terrassedøren i betraktning da den ofte er et favorittmål for tyver på grunn av dens ofte uforstyrrede natur.

Hold lyset på

Selv når du ikke er hjemme, er det en god idé å simulere aktivitet i hjemmet. Både innendørs og utendørs belysning kan bidra til å avskrekke innbruddstyver.

For å gjøre det mer realistisk bør du bruke tidtakere for å kontrollere lyset, noe som gjør det vanskeligere for tyven å avgjøre om noen er hjemme eller ikke.

Involver naboene

Det er en god idé å involvere naboene i sikkerheten i hjemmet ditt. Be dem holde et øye med hjemmet ditt når du ikke er hjemme.

Dette kan inkludere å parkere en bil i oppkjørselen din, tømme postkassen og simulere aktivitet ved å flytte eiendeler rundt i hjemmet ditt.

Installer også en innbruddsalarm da denne kan virke ekstra avskrekkende og i beste fall skremme tyven helt av.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.