Hunden Basse spiste snus fra bakken: Var nær ved å miste livet

22/09/2023 20:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Basse var nær ved å dø etter å ha spist snus på tur.

Forrige lørdag er nok en dag Stephanie og kjæresten Frank fra Stepping sent vil glemme.

Da Stephanie var ute for å lufte labradoren sin, Basse, lå det en nikotinpose, som han dessverre ikke kunne motstå. Dette resulterte i at hun senere samme dag fikk en telefon fra kjæresten som sa at det var helt feil med Basse. Det skriver SE og HØR ifølge Sosialnytt.

Basse begynte å kaste opp og viste tegn til alvorlig ubehag. Da Stephanie og Frank ikke lenger kunne komme i kontakt med ham, skyndte de seg umiddelbart til veterinæren.

- Det så absolutt ikke bra ut. Like etter ble han ukontaktbar, og tannkjøttet så også helt feil ut, sier hun til SE og HØR.

Først trodde Stephanie at Basse kunne ha fått i seg en giftig frosk. Men veterinæren avviste denne teorien og slo fast at han hadde fått i seg en nikotinpose.

"Han var veldig, veldig syk, og hvis vi ikke hadde tatt ham til veterinæren, ville vi sannsynligvis ha mistet ham den natten," sa Stephanie.

Etter over en uke med intensiv behandling og medisinering er Basse nå i bedring, men leveren hans har fått alvorlige skader. Faktisk i en slik grad at han trolig må ta medisiner resten av livet.

Derfor har Stephanie og kjæresten valgt å dele den forferdelige opplevelsen med SE og HØR, slik at folk som leser artikkelen forhåpentligvis slutter å kaste snus i bakken.

Snus kan drepe en hund

På Facebook har også en dyreklinikk advart om at snus kan drepe hunder.

«Små, hvite nikotinposer har dessverre blitt et vanlig syn på gatene rundt omkring, og det kan være vanskelig for våre firbeinte å stå imot», skriver Overgades Dyreklinik i en kunngjøring og fortsetter:

"Hvis hunden din spiser en nikotinpose, kan den risikere å få nikotinforgiftning, noe som påvirker nervesystemet hans. Symptomer kan oppstå, som lammelser, slik at hunden din ikke kan puste. I verste fall kan det føre til hjertestans . Så hold et ekstra øye med hva hunden din snuser - og spesielt valpen din, da den lille kroppen ikke tåler på langt nær like mye nikotin som en voksen hund".