Hundetrener advarer: Ikke gi hunden din isbiter hvis...

09/09/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke alltid lurt å gi hunden din isbiter eller andre frosne ting i varmen.

Det er ikke bare vi her i Norge som nyter det fine sensommerværet. Også i Storbritannia har de høy sol og høye temperaturer.

Derfor har en profesjonell hundetrener sendt ut en advarsel til hundeeiere om å unngå å gi sine firbeinte venner iskalde godbiter eller isbiter hvis de lider av heteslag. Dette er skrevet av The Sun.

Adam Spivey, direktøren for Southend Dog Training, brukte sine sosiale medieplattformer til å dele sin ekspertkunnskap i et forsøk på å forhindre problemer som kan oppstå under den nåværende hetebølgen.

Iført en hvit t-skjorte sto han under solens stråler og forklarte: "Isbiter, ispinner, iskalde godbiter, frossent vann... Alt dette er utrolig farlig for hunden din HVIS hunden din lider av heteslag."

"Bortsett fra det, på en fin varm dag som denne, er det ingen skade å legge noen isbiter i hundens vannskål. Det er ingen skade å lage noen frosne godbiter til hunden din," la han til.

Adam, som er å finne på TikTok-kontoen @southenddogtraining1, advarte også folk om å slutte å lytte til «skremselskampanjene som sirkulerer».

Han la til at du aldri bør ta hunden din ut på tur i "veldig varmt vær", da det er en enkel måte for dem å få heteslag. "Så farlig??" la han til i bildeteksten til klippet.

Mange mennesker strømmet til kommentarfeltet for å dele tankene sine, med en person som skrev: "Takk, hunden min liker en isbit i denne varmen x."

"Jeg har gitt hunden min isbiter etter middagen hver kveld i årevis, han elsker isbiter," sa en annen, mens en tredje skrev: "Vi stoppet isbiter på grunn av skremselskampanjene. Takk for at du beroliget oss."

"Kunne ikke være mer enig, mengden mennesker som går tur med hundene sine i middagssolen er latterlig," la en fjerde til.

I følge Kennel Club bør du slippe hunden ut tidlig om morgenen eller om kvelden for å unngå middagssolen. De anbefaler også å ta med vann og noe å drikke av og kjenne til tegn på heteslag, da det kan være farlig.

Tegn inkluderer alvorlig hvesing, problemer med å puste, sikling, forvirring, oppkast, manglende evne til å gå rett, kollaps og mer. Hvis du mistenker at hunden din lider av heteslag, bør du umiddelbart kontakte veterinæren for råd.

I mellomtiden sier de også at hunder som kjøler seg ned for raskt under et heteslag kan gå i sjokk. Hvis du har "noe annet å kjøle dem ned med (f.eks. vann), anbefaler vi ikke å bruke is."

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.