Ikea: Gjør store endringer

04/01/2024 11:22

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ikea kunngjør at det gjøres store endringer ved deres varehus.

Torsdag kunngjorde Ikea at omfattende endringer gjøres ved deres varehus i Norge. Den svenske møbelkjeden har sju varehus i Norge, samt en rekke planleggingsstudioer over landet.

De varsler en omorganisering.

- Vi ser at denne prosessen kommer til å få konsekvenser for noen av medarbeiderne våre, og det er ikke noe vi tar lett på. Som et verdibasert selskap er det viktig for oss å ivareta hver enkelt medarbeider på best mulig måte gjennom hele denne prosessen. Vi har hatt et godt samarbeid med tillitsvalgte og vernetjenesten gjennom prosessen så langt, noe som er en forutsetning for en vellykket omorganisering, sier administrerende direktør for Ikea Norge, Carl Aaby, i en pressemelding.

Det er medarbeidere på ledernivå og enkelte spesialistroller som i hovedsak blir berørt av omorganiseringen, i tillegg til at noen roller endres og noen forsvinner. Det er ikke spesifisert hvor ansatte som er berørt, eller om kjeden skal nedbemanne.

- Prosessen har vært ryddig. Vi ble involvert tidlig og har fått komme med våre innspill på flere punkter. Til tider har diskusjonene gått hett for seg, siden vi har hatt lav terskel for å ytre meningene våre. Men til syvende og sist, har vi ikke hatt noen store uenigheter, sier konserntillitsvalgt Kateryna Bilokin i pressemeldingen.

- Det er trist å kanskje skulle miste noen kollegaer. Samtidig har vi lenge sett behovet for en organisasjonsendring. I en verdibasert bedrift som Ikea, passer det dårlig med en topptung struktur. En av våre verdier er enkelhet, og ved å ha så mange ledd og overordnede framstår vi unødvendig byråkratiske, sier hun videre.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.