IKEA med store endringer: Etter 70 år er det farvel

14/12/2020 16:14

Emma Sletta

Nyheter
Etter 70 år velger varehuskjeden IKEA at det er på tide å si hade til produktet som har vært en del av selskapet siden 1951.

Den berømte katalogen, som har vært en del av IKEA siden 1951, valgte selskapet å slutte å sende ut til kunder i fjor. Etter det var det mulig å bla gjennom den fysiske katalogen i butikkene, men det er også forbi nå.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Tidene forandrer seg", og derfor er det et farvel til den fysiske katalogen.

"I fjor økte vi vår online salg med 45% globalt og ikea.com hadde 4 milliarder besøkende. Vi har forbedret våre digitale tjenester og lansert nye apper for å forbedre ikea-opplevelsen for forbrukerne», skrev IKEA.

Et annet trekk

Dette er ikke det eneste nye initiativet IKEA nylig har tatt.

Som en del av IKEA Danmarks bærekraftige transformasjon lanserte møbelkjeden tjenesten Resalg på det danske markedet. Videresalg gjør det mulig for kundene å videreselge sine brukte møbler til IKEA, som vil videreselge møblene som resirkulering. Ikea kunngjorde dette i en pressemelding tidligere i år.

Deretter har du en bokhylle, stol, bord eller et helt fjerde møbel med IKEA som du vil erstatte, så kan du returnere den til selskapet igjen.

De videresolgte produktene som IKEA kjøper tilbake gjennom den nye tjenesten vil bli solgt på som resirkulering.

Du vil vurdere verdien av produktet ved å skrive inn: IKEA.dk/gensalg. Når verdien er estimert, har du 30 dager på deg til å returnere produktet. På grunn av COVID-19 bestilles en leveringsperiode, og deretter mottas en kupong, som kan brukes i varehuset, restauranten eller redbutikken, hvor alle produktene som andre kunder sender inn via videresalgstjenesten vil være.

Det vil ikke være en kontantutbetaling til kunder ved å returnere produkter via videresalgstjenesten, er det oppgitt.